Ανησυχία για τις νέες αλλαγές στα εργασιακά. Αντιδράσεις

Ποιες οι αλλαγές στα εργασιακά που δημιουργούν ανησυχητικό κλίμα; Τι προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και ανησυχία στους εκπρόσωπους των εργαζομένων;

Μεγάλες αντιδράσεις και ανησυχία στους εκπροσώπους των εργαζομένων έχει προκαλέσει γραπτή απάντηση υπηρεσιακού παράγοντα του υπουργείου Εργασίας, της διεύθυνσης Αμοιβών, με την οποία διευκρινίζει ότι μετά τη λήξη μιας κλαδικής σύμβασης και της μετενέργειάς της η πενθήμερη εργασία μπορεί να μετατραπεί σε εξαήμερη με ατομικές συμβάσεις.

Σύμφωνα με το Mega, με δήλωση της η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση δεν απηχεί τις θέσεις του υπουργείου Εργασίας.

«Η απάντηση αυτή δεν αποτελεί εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας. Δεν είναι συμβατή με τις εγκυκλίους που έχει εκδόσει το υπουργείο μας, συνεπώς δεν ισχύει. Η 40ωρη οργάνωση του χρόνου εργασίας σε 5μερο ή 6μερο αποτελεί στοιχείο, όρο, συλλογικής συμφωνίας ή συμφωνίας εργοδότη – εργαζομένου» διευκρινίζει η Άννα Στρατινάκη.

Πάντως, οι εργαζόμενοι στον τομέα του επισιτισμού κάνουν λόγο για απάντηση από το υπουργείο Εργασίας, η οποία θέτει εν αμφιβόλω την πενθήμερη εργασία.

«Δίνει τη δυνατότητα -θίγοντας μη μισθολογικούς όρους οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν καταργούνται αυτόματα μετά τη λήξη της σύμβασης– στους εργοδότες να νομιμοποιήσουν την παράνομη αυτή εργασία» επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού Παναγιώτης Προύτζος.

Δείτε πόσο τις εκατό μειώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και την 6ήμερη εργασία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.