Η μεγάλη συνομωσία πίσω από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ποιες οι θεωρίες συνομωσίας που έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα;

Η λαίδη Νταϊάνα ήταν ό, τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Μεγάλη Βρετανία τις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Η απόλυτη αντίθεση με την άλλη σιδηρά κυρία Μάργκαρετ Θάτσερ, με μια έμφυτη καλοσύνη και ειλικρινή προσέγγιση στα προβλήματα του απλού κόσμο, η σύζυγος του Κάρολου έγινε γρήγορα η αγαπημένη του λαού. Ο χωρισμός της με τον πρίγκιπα και διάδοχο του θρόνου δεν έβλαψαν ούτε στο ελάχιστο τη δημοφιλία της αλλά στη συνέχεια η σχέση της με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ «χτύπησε» άσχημα σε μεγάλο κομμάτι της συντηρητικής Αγγλίας.

Όχι μόνο ο «βάτραχος» είχε μείνει χωρίς σύζυγο αλλά η όμορφη πριγκίπισσά τους είχε πλέον σχέσεις με έναν ξένο και μουσουλμάνο. Αυτό βέβαια ουδόλως τους ενοχλούσε όταν ο πατέρας του, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, ξόδευε εκατομμύρια λίρες για να αγοράσει το Harrod’s ή την Φούλαμ και να δίνει δουλειά σε Άγγλους αλλά όταν ο υιός Αλ Φαγέντ έβαλε στο μάτι το «ρόδο» της Αγγλίας, άρχισαν τα προβλήματα.

Ο χαρακτήρας της Νταϊάνα δεν άλλαξε, ούτε η συμπεριφορά της και παρά τις προσπάθειες του παλατιού η πριγκίπισσα παρέμεινε αγαπημένη του απλού κόσμου. Όλα αυτά βέβαια μέχρι τον αδόκητο θάνατο της το 1997 σε τούνελ του Παρισιού. Το δυστύχημα που προκάλεσε τον χαμό της ίδιας και του συντρόφου της είχε πυροδοτήσει μια σειρά φημών και εικασιών αλλά η έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού Αγγλία και Γαλλία κατέληξε στο ότι επρόκειτο για ατύχημα λόγω της αυξημένης ποσότητας αλκοόλ που είχε καταναλώσει ο οδηγός της λιμουζίνας και της προσπάθειας του να αποφύγει τους παπαράτσι. Ο Ανρί Πολ δεν είναι στη ζωή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα των ερευνών. Ο Γάλλος οδηγός σκοτώθηκε και αυτός στο ατύχημα με αποτέλεσμα η υπόθεση να έχει μπει οριστικά στο αρχείο.

Όμως η «Daily Mirror» αποφάσισε μόλις προχθές να την σκαλίσει εκ νέου. Όχι γιατί ανακάλυψαν οι ρεπόρτερ της κάποιο νέο συνταρακτικό στοιχείο αλλά γιατί βρήκαν έναν δρόμο … εξ αντανακλάσεως.

Ελάχιστοι άλλωστε έδωσαν σημασία μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα στη δίκη ενός στρατιώτη, πρώην μέλους των ειδικών δυνάμεων , για παράνομη οπλοκατοχή. Στο κατηγορητήριο κατά του λοχία Ντάνι Νάϊτινγκέϊλ περιλαμβανόταν και γράμμα συγγενούς που ανέφερε ότι οι βρετανικές ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις δολοφόνησαν την Νταϊάνα και τον Αλ Φαγέντ.

Η εφημερίδα που έμαθε το γεγονός και πήρε στην κατοχή της το γράμμα, ανάγκασε την Σκότλαντ Γιαρντ να ασχοληθεί με το θέμα και να προβεί σε δήλωση του τύπου «το θέμα ερευνάται από ειδικούς και μόλις υπάρξει κάποιο στοιχείο θα το φέρουμε στο φως». Κοινώς, φέξε μου και γλίστρησα.

Την αλήθεια, όπως και για την δολοφονία του Κένεντι, θα την μάθουν οι μελλοντικές γενιές…

Διαβάστε ποια τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου της Νταϊάνα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.