Έλενα Ράπτη: το καυτό πολιτικό κορμί με μαγιό [φωτο]

Πώς είναι η όμορφη πολιτικός με μαγιό; Δείτε τις φωτογραφίες της Έλενας Ράπτη με μαγιό που κόβει την ανάσα στην Χαλκιδική.

Τα παιχνίδια στην παραλία και οι διακοπές στη Χαλκιδική είναι μόνο η μία όψη της Έλενας Ράπτη. Η άλλη έχει να κάνει με την καμπάνια «Ενα στα Πέντε» ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών, που αποτελεί μια ευκαιρία για να δείξει ότι διαθέτει ικανότητες και προσόντα που μάλλον κρύβει παρά αναδεικνύει το μαγιό.

Οι φετινές διακοπές είναι «συμπυκνωμένες» για την Έλενα Ράπτη. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εδώ και μερικούς μήνες έχει αναλάβει ένα έργο που, σύμφωνα με την ίδια, αξίζει την απόλυτη αφοσίωσή της: η εκστρατεία «Ενα στα Πέντε» αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ελλήνων σχετικά με το εξαιρετικά οδυνηρό ζήτημα της κακοποίησης των παιδιών.

Με δεδομένο ότι σε διάστημα ενάμιση μήνα περιόδευσε σε 14 πόλεις της Ελλάδας, ξεκινώντας από την Ξάνθη και φτάνοντας ως το Ρέθυμνο, οι φωτογραφίες της από την παραλία είναι κάτι σαν μαγική εικόνα. Διότι φέτος, οι αγαπημένες παραλίες της Έλενας Ράπτη -φυσικά στη Χαλκιδική, εννοείται στην Κρυοπηγή, και οπωσδήποτε στο θέρετρο «Villa George» το οποίο ανήκει σε συγγενή της- δεν θα φιλοξενήσουν τη γοητευτική βουλευτή για περισσότερο από μερικές ημέρες.

Το βόλεϊ στην ακροθαλασσιά είναι απλώς ένα στιγμιότυπο από τη σύντομη ανάπαυλα, προτού το σέξι μαγιό αντικατασταθεί από ενδύματα περισσότερο αυστηρά και κατάλληλα για τη συντονίστρια ενός προγράμματος πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετακινούμενη ανάμεσα στην έδρα της, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, η Έλενα Ράπτη ολοκλήρωσε τον αναλυτικό απολογισμό του προγράμματος «Ενα στα Πέντε», τον οποίο θα παρουσιάσει στον πρωθυπουργό υπό μορφή συγγράμματος 190 σελίδων.

Ο συντονισμός της καμπάνιας τής έχει ανατεθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την ελληνική κυβέρνηση και η Έλενα Ράπτη δουλεύει πυρετωδώς για να το φέρει εις πέρας: είτε βγαίνει η ίδια στον δρόμο και μοιράζει τα ενημερωτικά φυλλάδια στον κόσμο, είτε συνεργάζεται με τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, η Θεσσαλονικιά βουλευτής φαίνεται πως αντιμετωπίζει την όλη εκστρατεία σαν προσωπική υπόθεση.

Και, ακόμη περισσότερο, σαν το πλέον σημαντικό έργο που έχει αναλάβει ποτέ στη σταδιοδρομία της ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Επομένως, η Έλενα Ράπτη αναδύεται στην πολιτική σκηνή βασιζόμενη όχι στον συνήθη τίτλο που της αποδίδεται -«η καλλονή της Βουλής»-, αλλά στη σκληρή και επίμονη δουλειά της ενάντια σε μια σοβαρή, όσο και αποτρόπαιη, κοινωνική απειλή.

Ο «κανόνας του εσώρουχου»

Οσοι εστιάζουν στο εντυπωσιακά καλλίγραμμο σώμα και τη φυσική καλλονή της, τα αναπόφευκτα εκτεθειμένα στα ΜΜΕ σωματικά της προσόντα, δυσκολεύονται να φανταστούν την Έλενα Ράπτη στον ρόλο της βουλευτή. Ωστόσο, η εμπλοκή της στο πρόγραμμα «Ενα στα Πέντε» είναι η μεγάλη της ευκαιρία να αποδείξει ότι η θέση της στη Βουλή δεν είναι τυχαία. Επίσης, ότι ο βίος της δεν είναι ένα διαρκές καλοκαίρι – δεν είναι πρωτίστως μια νέα και ωραία γυναίκα που χαίρεται τη ζωή της και δευτερευόντως μια υπεύθυνη πολιτικός.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι ημέρες που οι φωτογραφίες της κοσμούσαν τακτικά τα εξώφυλλα των gossip περιοδικών έχουν παρέλθει για την ίδια. Η απουσία ενός συγκεκριμένου -και άψογα γραμμωμένου- μόνιμου συντρόφου όπως ο Γιάννης Μαρακάκης αποδεικνύεται ιδιαίτερα βολική στην παρούσα περίοδο: η Έλενα Ράπτη, ως αδέσμευτη, πείθει πολύ περισσότερο ότι στο μυαλό της υπάρχει μόνο η κοινωνική προσφορά.

Ακόμη και ο ίδιος ο τίτλος της εκστρατείας -«Ενα στα Πέντε»- δείχνει τη σοβαρότητα του ζητήματος, καθώς, κυριολεκτικά, ένα στα πέντε παιδιά κατά μέσο όρο σε ολόκληρη την Ευρώπη πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ενα από τα έντυπα που μπορεί κάποιος να πάρει από τα χέρια της ίδιας της Έλενας Ράπτη, στις πόλεις όπου επισκέπτεται και μοιράζει το ανάλογο υλικό, φέρει τον τίτλο «Η Κίκο και το Χέρι». Πρόκειται για μια αλληγορική ιστορία με έμμεσα μηνύματα, την οποία δημιούργησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προκειμένου να προσεγγίσει τα παιδιά ακολουθώντας τον δρόμο του παραμυθιού. Το βιβλίο «Η Κίκο και το Χέρι», που μεταφράστηκε και στα ελληνικά, διηγείται πώς ένα παιδί αντιδρά και οργίζεται όταν ένα οικείο πρόσωπο από τον κύκλο των συγγενών του παραβιάζει τον «κανόνα του εσώρουχου». Οταν δηλαδή ένας ενήλικος επιχειρεί να αγγίξει το παιδί στην απαγορευμένη ζώνη του σώματός του.

Το πώς θα σημάνει συναγερμός, πώς θα αντιμετωπίσουν το μυστικό, την ενοχή και τη συνενοχή οι γονείς μαζί με πλήθος άλλων ζητημάτων συνιστούν το αντικείμενο της ενημέρωσης που προωθεί η Έλενα Ράπτη. Εκτός από το παραμύθι, η βουλευτής και οι συνεργάτες της -εθελοντές κατά το πλείστον- έχουν μοιράσει περισσότερα από 80.000 αντίτυπα των φυλλαδίων που τύπωσε η Βουλή των Ελλήνων με οδηγίες για τους γονείς και έντυπα με τους αριθμούς των 7 τηλεφωνικών γραμμών οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με την ευθύνη της βουλευτή για την άμεση βοήθεια των κακοποιημένων παιδιών.

Επόμενος στόχος της είναι η δημιουργία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αυτού που η νεαρή πολιτεύτρια ονομάζει «Σπίτι του Παιδιού», στο οποίο θα καταφεύγουν παιδιά που είχαν την ατυχία να κακοποιηθούν σεξουαλικά.

Στον λογαριασμό της στο Facebook η Έλενα Ράπτη αποφεύγει να δημοσιοποιεί φωτογραφίες από τις διακοπές ή την προσωπική της ζωή, όσο δημοφιλείς και αν είναι αυτές – κάτι που προφανώς η ίδια το γνωρίζει.

Προτιμά αντιθέτως να προβάλλει τη δράση του προγράμματος «Ενα στα Πέντε», αξιοποιώντας τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., η βουλευτής επισημαίνει τον ολοένα αυξανόμενο κίνδυνο της ηλεκτρονικής παρενόχλησης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με το αρχείο που τηρεί η Έλενα Ράπτη, πέρα από την υπόλοιπη προβολή που εξασφάλισε για την καμπάνια ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, η ίδια εμφανίστηκε σε 32 τηλεοπτικές εκπομπές προβάλλοντας το «Ενα στα Πέντε».

Η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη από την ανταπόκριση των φορέων στο κάλεσμά της, αλλά και από το γεγονός ότι το κοινό ενημερώνεται για την εκστρατεία από ΜΜΕ κατεξοχήν νεανικά, όπως το MAD TV ή ακόμη και το παιδικό NICKELODEON. Και ενώ αναγκάστηκε να συμπιέσει τις προσωπικές της διακοπές, η Έλενα Ράπτη δηλώνει έτοιμη να αναλάβει ξανά δράση, και μάλιστα ακόμη πιο εντατικά.

Όπως λέει η ίδια, «είμαι διαρκώς με μια βαλίτσα στο χέρι, αλλού κοιμάμαι κι αλλού ξυπνάω. Και επειδή ταξιδεύουμε με το ελάχιστο δυνατό κόστος, έχουμε φιλοξενηθεί ακόμη και σε στρατόπεδα. Και αυτό ήταν ένας επιπλέον στόχος, διότι ήθελα να δείξω πώς μπορείς να πετύχεις πολύ σημαντικά πράγματα ακόμα και χωρίς χρήματα». Ίσως κάτι που δεν έχει υπολογίσει η Έλενα Ράπτη ή έχει επιλέξει να μη του δίνει σημασία, είναι το γεγονός ότι για τους περισσότερους Ελληνες -και δη τους άρρενες- η απώλεια της κοσμικής, ελκυστικής και ποθητής βουλευτή θα είναι δυσβάσταχτη.

Δείτε τις φωτογραφίες της Έλενας Ράπτη με μαγιό:

Δείτε ποιο υπουργείο φαίνεται να αναλαμβάνει η όμορφη βουλευτής Έλενα Ράπτη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.