Πάλι τρώγονται για την ΕΡΤ

Τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για το κλείσιμο της ΕΡΤ; Διαβάστε τι είπε για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τις κινητοποιήσεις.

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το πραξικοπηματικό, όπως είπε, κλείσιμο της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στην ΕΡΑ Κέρκυρας, προκαλώντας την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

«Ένα από τα εγκλήματα με το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν και το κλείσιμο των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας: «Η νέα πρόβλεψη για το μόρφωμα, το υβρίδιο αυτό της ”νέας ΥΕΝΕΔ”, της μνημονιακής τηλεόρασης του κ. Σαμαρά, δεν προβλέπει θέσεις εργασίας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι περιφερειακοί σταθμοί».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί αρωγός στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και επανέλαβε την εξαγγελία του κόμματός του να επαναφέρει το θεσμικό πλαίσιο της ΕΡΤ.

«Με το που θα αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία και ο ελληνικός λαός θα δώσει την εντολή να σταματήσει η μνημονιακή λαίλαπα, θα επανέλθουμε στο θεσμικό πλαίσιο της ΕΡΤ.

Στο θεσμικό πλαίσιο της ισχυρής ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, του ισχυρού brand name της ΕΡΤ, προκειμένου όχι να γυρίσουμε σε αυτό που είχαμε πριν τις 11 Ιούνη, αλλά να ανασυγκροτήσουμε μια ισχυρή δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Πραγματικά δημόσια, έγκυρη, πλουραλιστική, αντικειμενική και όχι μνημονιακό φερέφωνο, όπως αυτό το οποίο ξεκίνησε να εκπέμπει μόλις προχθές και πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια θλιβερή εξέλιξη που δεν τιμά τη δημοκρατία στη χώρα μας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Ό,τι δεν αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ το βγάζουν παράνομο και αντισυνταγματικό. Τα δικαστήρια βέβαια έχουν άλλη γνώμη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ υποκαθιστά και τα δικαστήρια.»

Διαβάστε που θα κάνει διακοπές και τα καλοκαιρινά του μπάνια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.