Νέες απεργίες οι δάσκαλοι: 16, 17 18, 19 Σεπτεμβρίου

Πότε έχει κηρύξει απεργία η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης; Διαβάστε πότε έχουν αποφασίσει απεργία οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί;

Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να προχωρήσει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Παράλληλα, οι δάσκαλοι αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε τρίωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, για να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Ωστόσο απέρριψαν την «πρόταση» της ΟΛΜΕ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Η απόφαση των δασκάλων προβλέπει περιφερειακές συνελεύσεις των συλλόγων στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου και νέα συνέλευση στις 19 Σεπτεμβρίου για επανεκτίμηση της κατάστασης και για να εξεταστεί το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος δήλωσε πρόθυμος για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση, αλλά με ανοιχτά τα σχολεία.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έχει κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ποια πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά λόγω της απεργίας των καθηγητών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.