Mια απίστευτη ιστορία για τον Αβραμόπουλο στο υπ. Εξωτερικών

Τι αναφέρει η απίστευτη ιστορία για τα πεπραγμένα της θητείας του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εξωτερικών;

Το Βήμα αναφέρει μια απίστευτη ιστορία για τη θητεία του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ενας φίλος μου διηγήθηκε τις εντυπώσεις του από δύο επισκέψεις, σε διαφορετικό χρόνο, που έκανε στο υπουργείο Εξωτερικών, τη μία επί υπουργίας του κ. Δ. Αβραμόπουλου και την άλλη προσφάτως, επί υπουργίας του κ. Ευ. Βενιζέλου. Σας τις μεταφέρω ευθύς αμέσως για να δείτε και εσείς τις διαφορές.

Επί των ημερών του νυν υπουργού Εθνικής Αμυνας ο εν λόγω φίλος εισήλθε στο μέγαρο του υπουργείου Εξωτερικών από την κεντρική είσοδο επί της οδού Βασ. Σοφίας. Τον παρέλαβε υπάλληλος της Εθιμοτυπίας, με σκούρο κοστούμι και γραβάτα, τον οδήγησε στο σαλόνι υποδοχής του υπουργού, όπου τον υποδέχθηκε ο πρέσβης Εθιμοτυπίας, ο οποίος τον συντρόφευε έως ότου ο υπουργός απελευθερωθεί από το ραντεβού του. Το πρωτόκολλο δηλαδή σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.

Επί υπουργίας του κ. Ευ. Βενιζέλου ο φίλος μας εισήλθε στο υπουργείο Εξωτερικών από την ανεπίσημη είσοδο, της οδού Ζαλοκώστα. Δεν τον περίμενε κανείς. Ανέβηκε μόνος του τις σκάλες και έφθασε στην αίθουσα υποδοχής. Ούτε πρέσβης Εθιμοτυπίας υπήρχε εκεί για να τον υποδεχτεί, ούτε κανείς άλλος. Η γραμματέας του υπουργού τον οδήγησε στο γραφείο του υπουργού. Χωρίς καμία επισημότητα ή πρωτόκολλο.

Ο φίλος επισκέπτης του υπουργείου Εξωτερικών περιέγραψε στον κ. Βενιζέλο τις διαφορές που διαπίστωσε από τις δύο επισκέψεις του στο υπουργείο πριν (επί Αβραμόπουλου) και μετά. Οι διαφορές ήταν μεγάλες. Ο κ. Βενιζέλος γέλασε από την παρατηρητικότητα του επισκέπτη του και του είπε ότι αυτό δεν είναι τίποτα. Σε άλλη φάση υπήρξαν τα σπουδαία όπως αναφέρει ο “Βηματοδότης”…

Η μεγαλύτερη πράγματι έκπληξη που δοκίμασε ο κ. Βενιζέλος όταν ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών και εγκαταστάθηκε στο γραφείο του ήταν όταν ζήτησε να του φέρουν έναν καφέ. Τον σέρβιρε ένας υπάλληλος με άψογη εμφάνιση, με άσπρο καλοσιδερωμένο σακάκι, κάτι που εντυπωσίασε τον υπουργό.

Και όμως την επομένη ημέρα μια άλλη (μεγαλύτερη) έκπληξη περίμενε τον κ. Βενιζέλο. Του σέρβιρε τον καφέ ο ίδιος υπάλληλος, αλλά αυτή τη φορά με ένα… γκρίζο ταλαιπωρημένο κοστούμι. «Τι έγινε, που είναι το άσπρο σακάκι;»ρώτησε ευλόγως ο κ. Βενιζέλος για να λάβει την απάντηση: «Το πήρε μαζί του ο κ. Αβραμόπουλος, κύριε υπουργέ…».

Διαβάστε πώς ο Αβραμόπουλος έκοψε το γέλιο του Βενιζέλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.