Φορολογική Δήλωση, Taxisnet: ποια τα προβλήματα στην υποβολή του Ε9

Ποια είναι τα προβλήματα και η ταλαιπωρία σχετικά με τη φορολογική δήλωση και την υποβολή του Ε9 στο Taxisnet;

Πριν καλά- καλά ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, άρχισαν τα όργανα με το έντυπο Ε9 για τα ακίνητα, η έναρξη υποβολής του οποίου «βραχυκύκλωσε» ήδη το σύστημα taxisnet, το οποίο «κολλάει» διαρκώς, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα και ταλαιπωρία στους φορολογουμένους που προσπαθούν, αυτές τις ημέρες, να υποβάλουν τις δηλώσεις για τις μεταβολές που είχαν στην ακίνητη περιουσία τους το περασμένο έτος.

Τα προβλήματα στις φορολογικές δηλώσεις εντοπίστηκαν από λογιστές, μετά από καταγγελίες χιλιάδων φορολογούμενων, οι οποίοι απευθύνθηκαν στην ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να ομαλοποιηθεί το σύστημα.

Αρχικά παρατηρήθηκε πρόβλημα στους server Τaxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Εν συνεχεία διαπιστώθηκε και υπερφόρτωση του δικτύου του ΟΤΕ, καθώς η απευθείας γραμμή της ΓΓΠΣ «μπλόκαρε» από τους χιλιάδες χρήστες της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, και σε περίπτωση που συνεχιστούν τα προβλήματα με την υποβολή του Ε9, είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία. Υπενθυμίζεται ότι οι φοροτεχνικοί έχουν υποβάλει αιτιολογημένη πρόταση για παράταση.

Δείτε ποιο το μεγάλο πρόβλημα που σημειώθηκε κατά την προσπάθεια εισόδου στο Τaxisnet.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.