Τι συμφώνησαν Καραμανλής- Ντόρα στο “μυστικό ραντεβού”

Τι συμφώνησαν στο “μυστικό ραντεβού” που είχε ο Κώστας Καραμανλής με τη Ντόρα Μπακογιάννη στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη;

Ενα πολύ πρωινό ραντεβού είχε την προηγούμενη Πέμπτη ο Κ. Καραμανλής… Ο πρώην πρωθυπουργός δέχθηκε στο γραφείο του, λίγο πριν από τις εννέα και μισή, την Ντ. Μπακογιάννη, η οποία και είχε ζητήσει το ραντεβού. Τα δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ είχαν καιρό να ανταλλάξουν απόψεις και όπως φαίνεται από τη διάρκεια της συνάντησης (περίπου μιάμιση ώρα) είχαν μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση.

Ωστόσο, όπως λένε βουλευτές της ΝΔ, οι απόψεις τους δεν συμπίπτουν…

Ο Κ. Καραμανλής θεωρεί ότι η πολιτική που ακολουθεί ο Αντ. Σαμαράς είναι μονόδρομος και ζητά απ’ όλους τους βουλευτές να στηρίξουν χωρίς «αστερίσκους» την κυβερνητική πολιτική.

Ενώ αντίθετα η πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει εδώ και καιρό εκφράσει τις διαφωνίες της όσον αφορά ορισμένες επιλογές μελών της κυβέρνησης, με τελευταία αυτή σχετικά με τον ΟΠΑΠ και τα κρατικά λαχεία.

Ο πρώην πρωθυπουργός πάντως, ο οποίος υποδέχθηκε με απόλυτη ικανοποίηση την έμμεση, αλλά σαφή αναφορά που έκανε στο πρόσωπό του ο Αντ. Σαμαράς κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, δεν αφήνει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Ακούει όλους τους βουλευτές, αλλά στο τέλος τούς επισημαίνει την ανάγκη στήριξης -εντός και εκτός Βουλής- της κυβέρνησης. Επίσης διαμηνύει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι όσοι πολιτικοί φίλοι του (βλ. Γ. Βλάχος) αντιδρούν δημόσια για την πολιτική που ακολουθείται, δεν εκφράζουν τον ίδιο, αλλά μόνο τον εαυτό τους.

Όπως μάλιστα αναφέρει το “Έθνος”, το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αρκετά στελέχη «ταχυδρόμοι» μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Πλ. Μαβίλη, που επιβεβαίωσαν το καλό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ των Αντ. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή.

Τα ίδια πρόσωπα, μάλιστα, δεν αποκλείουν να υπάρξει και συνάντησή τους στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Διαβάστε πόσο ετών γίνεται ο Κώστας Καραμανλής.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.