Πρόκληση Άκη Τσοχατζόπουλου: “Να με λέτε υπουργό, όταν….”

Πώς εξελίχθηκε η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου με τις σκληρές αγορεύσεις των εισαγγελέων; Με ποιο τρόπο προκάλεσε αντιδράσεις ο Τσοχατζόπουλος;

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής συνεχίζεται η δίκη του Άκη Τσοχατζόπολου για το μαύρο χρήμα από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Με την έναρξη της διαδικασίας, την Παρασκευή, έλαβαν το λόγο οι συνήγοροι του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, οι οποίοι σχολίασαν τις σκληρές αγορεύσεις των δύο εισαγγελέων, που προηγήθηκαν.

Ιδιαίτερα στάθηκαν στην άναφορά του αναπληρωτή εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλου, στην υπόθεση Λαμπράκη, αλλά και στην πρότασή του για “δια βίου εγκλεισμό” του Άκη Τσοχατζόπουλου στη φυλακή.

«Όλα αυτά μου φέρνουν στο νου μία άλλη ανακριτική διαδικασία, για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Μάιο του 1963 στη Θεσσαλονίκη. Δεν παρομοιάζω βέβαια τις δύο υποθέσεις, αλλά το λέω για τις μη πειστικές απαντήσεις που έδωσαν οι κατηγορούμενοι και την… απουσία μνήμης», είχε πει ο εισαγγελέας.

Την αντίδρασή του εξέφρασε ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος.

«Η οικογένεια μου μέτρησε έξι νεκρούς στον Γοργοπόταμο. Δεν έχει το δικαίωμα να μας κουνάει το χέρι. Εγώ θίγομαι ως Έλλην πολίτης», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Παγορόπουλος, ενώ ο έτερος συνήγορος, Λεωνίδας Κοτσαλής, ανέφερε ότι «Εγκλεισμός δια βίου δεν προβλέπεται στο ποινικό μας δίκαιο και δεν έχει θέση σε εισαγγελική πρόταση», κάνοντας λόγο για «γηπεδική ατμόσφαιρα» όταν μετά την αγόρευση του αναπληρωτή Εισαγγελέα, το ακροατήριο χειροκρότησε.

«Να μείνει δικαστήριο, να μη γίνει λαοδικείο», είπε ο κ. Κοτσαλής.

Για εξαπάτηση ακόμη και του ΚΥΣΕΑ στην υπόθεση των υποβρυχίων, κατηγόρησε τον Άκη Τσοχατζόπολο, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Διονύσης Κολοβός, ο οποίος μίλησε για μεθόδευση και ίντριγκα, ενώ υποστήριξε ότι στην προμήθεια των Tor M1, τα αντισταθμιστικά ωφελήματα χρησιμοποιήθηκαν με πρόσχημα “για να βγουν οι μίζες από την Antey”.

Ο συνήγορος χαρακτήρισε διεφθαρμένο το περιβάλλον στο υπουργείο Αμυνας επί θητείας Τσοχατζόπουλου, ο οποίος “απέφυγε να μιλήσει για την ταμπακιέρα”, όπως είπε.

Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος παρενέβη επανειλημμένα στην αγόρευση του συνηγόρου του ελληνικού δημοσίου, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς του. Μάλιστα, όταν σε μία αποστροφή του λόγου του αναφέρθηκε σε επιστολή “με αποδέκτη τον Ακη Τσοχατζόπουλο“, εκείνος αντέδρασε: “Να λέτε στον υπουργό παρακαλώ, καταλάβετε επιτέλους ότι δεν είμαστε φιλαράκια”.

Δείτε τι δήλωσε η εισαγγελέας για τον Άκη Τσοχατζόπουλου σχετικά με τις χρυσές μίζες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.