Πώς να επιστρέψετε στη δουλειά μετά από εγκυμοσύνη

Πώς μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά μετά από την άδεια εγκυμοσύνης σύμφωνα με νέα μελέτη της Procter and Gamble;

Σύμφωνα με νέα μελέτη της Procter and Gamble, έξι στις δέκα μητέρες βλέπουν την αναπροσαρμογή στο χώρο εργασίας σαν μια πρόκληση, με το μέσο όρο να χρειάζεται 3,8 μήνες για να ανακτήσει ξανά το επαγγελματικό προφίλ της. Όμως, η οικονομική πίεση δεν αφήνει περιθώρια για φοβίες ή ανασφάλειες.

Συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε ομαλά στο παλιό ωράριο της δουλειάς μετά από την άδεια εγκυμοσύνης:

Eίτε αφήστε το παιδί στους γονείς σας, είτε προσλάβετε μια μπέιμπι σίτερ από κάποιο εξουσιοδοτημένο γραφείο. Πρέπει να εμπιστεύεστε απόλυτα το άτομο που κρατάει το μωρό σας, γιατί εάν δεν είστε σίγουρες ότι βρίσκεται σε καλά χέρια… τότε το μυαλό σας σίγουρα δεν θα επικεντρωθεί σο νέο project της δουλειάς. Έτσι, πριν αφήσετε το παιδί σας, περάστε λίγο χρόνο με τη γυναίκα που θα το κρατήσει, ώστε να μην έχετε καμία αμφιβολία.

Ξεκινήστε και πάλι να εργάζεστε σε part time δουλειές, ώστε να οδηγηθείτε ομαλά στο πλήρες ωράριο. Συζητήστε με το αφεντικό σας για ένα πιο ελαστικό ωράριο, τουλάχιστον όσον αφορά στον πρώτο μήνα. Μπορείτε να συμφωνήσετε μαζί του π.χ. να δουλεύετε λιγότερες ώρες ή μερικές ημέρες από το σπίτι. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να αποφύγετε το σοκ της απομάκρυνσης από το μωρό σας.

Το μεγαλύτερο παράπονο της εργαζόμενης μητέρας είναι η εξάντληση και η έλλειψη ύπνου. Το μωρό κλαίει ασταμάτητα το βράδυ και το πρωί το ξυπνητήρι είναι αμείλικτο. Πάντα πρέπει να βάζετε τον ύπνο πάνω από την καθαριότητα της κουζίνας ή το πλύσιμο των ρούχων ώστε να ανταπεξέλθετε στις ανάγκες της δουλειάς. Για αυτό, όποτε έχετε ελεύθερο χρόνο, προτιμήστε να ξεκουράζεστε και να γεμίζετε τις μπαταρίες σας, παρά να προχωράτε σε υπερβολές, που δεν είναι καν διασκεδαστικές!

Πρώτον, επειδή αφήνετε τη φροντίδα του παιδιού σε έναν τρίτο και δεύτερον διότι είστε πρόθυμες να επιστρέψετε στην παλιά ζωή σας. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να καταπολεμήσετε τις τύψεις και να σκέφτεστε ότι ένας επιπλέον μισθός θα χαρίσει μια καλύτερη ζωή στο παιδί σας.

Εάν η καθημερινότητά σας έχει πρόγραμμα και οργάνωση τότε θα γλιτώσετε από τα νεύρα! Βάλτε από νωρίς ξυπνητήρι και αρχίστε τις δουλειές στο σπίτι. Εναλλακτικά, κάντε όσες περισσότερες δουλειές γίνεται από το προηγούμενο βράδυ: ετοιμάστε τα μπουκάλια με το γάλα, πλύνεται τα ρούχα του, ετοιμάστε το μεσημεριανό φαγητό του. Έτσι, θα έχετε λιγότερο άγχος και περισσότερη αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα στο γραφείο. Άλλωστε, για μια πολυάσχολη γυναίκα και μητέρα.

Πριν φύγετε για τη δουλειά, κατανοήστε τα αληθινά κίνητρα της επιστροφής σας, λαμβάνοντας υπόψη και το συναίσθημα και την οικονομική σας κατάσταση. Μην φοβάστε να παραδεχθείτε τις ανησυχίες σας και σταματήστε να υποτιμάτε τον εαυτό σας. Σκεφτείτε όλες τις ικανότητες που έχετε αποκτήσει μέχρι σήμερα και θυμηθείτε ότι σαν μια νέα πολυάσχολη μητέρα έχετε αποκτήσει ένα επιπλέον “ατού”: την υπομονή.

Δείτε ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν στην καισαρική εγκυμοσύνη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.