Ποιες οι γυναίκες που πλήρωσαν την σχέση τους με τον Τσοχατζόπουλο

Ποιες είναι οι γυναίκες που πλήρωσαν ακριβά τη σχέση τους με τον Άκη Τσοχατζόπουλο; Διαβάστε τι συνέβη στις γυναίκες του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τον ερωτεύτηκαν παράφορα, τον αγάπησαν, τον εμπιστεύτηκαν και μοιράστηκαν μαζί του ατελείωτες στιγμές χαράς, χλιδής, αλλά και θλίψης. Στάθηκαν στο πλευρό του και έφτασαν μαζί του στην κορυφή, αλλά και στον ναδίρ. Σήμερα, οι τρεις εξ αυτών τον ακολουθούν ακόμη και στη φυλακή! Οι πέντε «γυναίκες του Ακη», του πρώην υπουργού και ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, πλήρωσαν ακριβά την οικογενειακή ή την επαγγελματική σχέση τους μαζί του.

Η σύζυγός του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη, η «χαζούλα της υπόθεσης», η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Μολντενχάουερ που εξακολουθεί να τον αγαπά παράφορα, η κόρη του Αρετή που δεν έγινε «καταδότρια», η λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου που τον «συγκάλυψε» (αλλά και τον «έδωσε»).

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε σε όλες βαριές ποινές φυλάκισης και μάλιστα αποφάσισε οι τρεις εξ αυτών να παραμείνουν στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Συγκεκριμένα, επέβαλε στη Βίκυ Σταμάτη και την Αρετή Τσοχατζοπούλου ποινή φυλάκισης δώδεκα ετών χωρίς αναστολή και στην Ευφροσύνη Λαμπροπούλου ποινή φυλάκισης δεκατριών ετών χωρίς αναστολή. Σε 6 έτη κάθειρξη καταδικάστηκε η Γκούντρουν Μολντενχάουερ.

Ολες τους άκουσαν την ετυμηγορία των δικαστών με ιδιαίτερη ψυχραιμία και πήραν τον δρόμο της φυλακής ή της προσωρινής ελευθερίας, δίχως να ρίξουν έστω μια κλεφτή ματιά η μία στην άλλη. Αλλωστε, το ίδιο έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της πεντάμηνης ακροαματικής διαδικασίας. Τα μόνα που τις συνέδεαν ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο αγώνας τους να αποδείξουν ότι δεν είχαν καμία σχέση με τις μίζες που πήρε. Ενας αγώνας που ανάγκασε κάποιες από τις άλλοτε ισχυρές κυρίες να απαρνηθούν ακόμη και τον άνθρωπο που θαύμαζαν και στήριζαν επί χρόνια ολόκληρα.

Η Βίκυ, η μαστεκτομή και το Δαφνί

«Οι παραμυθένιες πύλες της κολάσεως». Ισως με αυτόν τον τίτλο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ζωή της Κούλας Σταμάτη από το Ζέλι, ένα μικρό χωριό στον νομό Φθιώτιδας, η οποία έφυγε πρώτη φορά από το χωριό της σε ηλικία 19 ετών και ήρθε στην Αθήνα, με σκοπό να δώσει εξετάσεις στη Νοσηλευτική Σχολή του Στρατού. Δεν πέτυχε όμως και η πρώτη της δουλειά τελικά ήταν σε εφοπλιστικό γραφείο στον Πειραιά, ενώ το 1993 μπήκε στη ΔΕΗ. Η ίδια έχει πει σε συνέντευξή της ότι έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης, ενώ το 2004 δοκίμασε το συγγραφικό της ταλέντο, γράφοντας ένα βιβλίο οικολογικού περιεχομένου για παιδιά με τίτλο «Ο μυθικός χορός της φύσης». Η Βίκυ Σταμάτη (μια γυναίκα παθιασμένη με τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική) μπήκε στη ζωή του Ακη Τσοχατζοπούλου το 1994, όταν πήγε να του ζητήσει δουλειά στο υπουργείο. Μετά ήρθε ο έρωτας. Και η χλιδή.

Για τον αρραβώνα του το ζευγάρι παρέθεσε δεξίωση στο πολυτελές εστιατόριο Βau Βrummel στην Κηφισιά. Αν και όπως ισχυρίστηκε ο πατέρας της «η Βίκυ ήθελε γάμο στο χωριό», το μυστήριο κάθε άλλο παρά σε χωριό έγινε. Τον Ιούλιο του 2004 γίνεται ο πολιτικός τους γάμος στο δημαρχείο Συκεών της Θεσσαλονίκης και λίγες ημέρες αργότερα, στις 11 Ιουλίου, ο θρησκευτικός σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Παρίσι, στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, πρωτοστατούντος του μητροπολίτη Παρισίων Εμμανουήλ.

Η δεξίωση που ακολούθησε στο πολυτελέστατο και πανάκριβο ξενοδοχείο Four Seasons είναι ακόμη αντικείμενο συζήτησης, μια και κόστισε μερικά εκατομμύρια ευρώ. Το ζευγάρι απέκτησε ένα αγοράκι που είναι σήμερα επτά ετών, και όπως αποκάλυψε η ίδια η 50χρονη Βίκυ Σταμάτη, προκειμένου να αποκτήσει αυτό το παιδί αντιμετωπίζει σήμερα προβλήματα υγείας και κατέληξε στη διπλή μαστεκτομή στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Αγιος Σάββας.

«Τον ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή και εξακολουθώ να παραμένω αφοσιωμένη σε εκείνον, που είναι η ζωή μου. Για εκείνον δεν ξέρω αν ήταν έτσι, αλλά για μένα η σχέση μας μετράει από τότε. Στην αρχή, όταν ξέσπασε η υπόθεση, είχα πολύ θυμό μαζί του. Ομως, τώρα όχι πια» ανέφερε για τον σύζυγό της, τον οποίο στήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, επιμένοντας παράλληλα πως πληρώνει για πράγματα για τα οποία δεν έφταιξε και δεν γνώριζε.

Η κατάρρευση της ξεκίνησε σχεδόν παράλληλα με τη δίκη, με κάθε της εμφάνιση να είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Στο άκουσμα της ετυμηγορίας, η Βίκυ Σταμάτη φάνηκε να χάνει την επαφή με το περιβάλλον και την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο στο ψυχιατρικό νοσοκομείο «Δαφνί».

Η «ερωτευμένη» πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Μολντενχάουερ!

Τπ 1959 κι έχοντας μόλις ολοκληρώσει τις γυμνασιακές του σπουδές, ο 20χρονος Ακης Τσοχατζόπουλος μεταναστεύει στο Μόναχο για να σπουδάσει. Ως παιδί φτωχής οικογένειας, εργάζεται σε μια εταιρία καθαρισμού τζαμιών προκειμένου να μπορεί να χρηματοδοτεί τις σπουδές του. Μία φορά την εβδομάδα ανεβαίνει στην εξωτερική σκαλωσιά και καθαρίζει σχολαστικά τα τζάμια ενός ουρανοξύστη. Σε έναν από τους ορόφους του κτιρίου στεγάζεται τράπεζα στην οποία εργάζεται η ξανθιά Γκούντρουν Μολντενχάουερ ως γραμματέας.

Ετσι έρχονται συχνά «τετ-α-τετ», εκείνος έξω από το τζάμι, εκείνη από μέσα. Το ειδύλλιο δεν αργεί να πλεχτεί. Το 1964 παντρεύονται στο Μόναχο και αποκτούν δύο παιδιά, την Αρετή και τον Αλέξανδρο. Θα παραμείνουν παντρεμένοι επί σαράντα χρόνια, έως το 2004 που ο έγγαμος βίος τους έληξε οριστικά και επεισοδιακά. Στη ζωή του πρώην υπουργού είχε μπει η Βίκυ Σταμάτη που ήθελε να γίνει η δεύτερη κυρία Τσοχατζοπούλου.

Οι καβγάδες της Γκούντρουν με τον Ακη Τσοχατζόπουλο ήταν ομηρικοί, καθώς εκείνη δεν ανεχόταν να τον βλέπει στις κοσμικές στήλες με την ερωμένη του. Το διαζύγιο βγήκε την ίδια χρονιά (ο εξάδελφος του Ακη, Νίκος Ζήγρας, καταθέτει ότι παρέδωσε σε βαλίτσα στην 73χρονη σήμερα Γκούντρουν τα λεφτά του διαζυγίου, στο «Hilton» της Γενεύης). Εκτοτε οι μεταξύ τους σχέσεις είναι τυπικές. Ωσπου στη δίκη, διά στόματος του συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, αποκαλύπτεται ότι εκείνη τον αγαπάει ακόμη: «Ηθελε να πεθάνει ως Τσοχατζοπούλου και όχι ως Μολντενχάουερ. Η Γκούντρουν είχε ανέκαθεν παθολογική αγάπη στον πρώην υπουργό. Ακόμη δεν τον έχει ξεπεράσει, τον αγαπάει μέχρι και σήμερα».

Η Αρετή δεν έπαψε ποτέ να τον εκτιμά!

Η μοναχοκόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου γεννήθηκε το 1964 στο Μόναχο κι επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα τρεις δεκαετίες αργότερα, σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθεί με τον πατέρα της, η οποία (όπως έχει χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια) απέβη άκαρπη. Είναι μητέρα τριών παιδιών (το ένα έχει σοβαρότατο πρόβλημα στον εγκέφαλο), τα οποία μεγαλώνει μόνη της.

Από το βήμα του δικαστηρίου η Αρετή Τσοχατζοπούλου δεν έπαψε να δηλώνει ότι αγαπά και εκτιμά τον πατέρα της, και να επαναλαμβάνει πως δεν πιστεύει όλα όσα ακούστηκαν. «Δεν θα γίνω κατήγορος του πατέρα μου» ανέφερε δακρυσμένη. «Παρά την αρχική επιστροφή μου στην Ελλάδα το 1994, σε εποχή που ο πατέρας μου είχε αναλάβει εκ νέου υπουργικά καθήκοντα, επέλεξα το ’97 και το ’98 να εργαστώ στις Βρυξέλλες προκειμένου, μεταξύ άλλων, να ξεφύγω από θλιβερές ενδοοικογενειακές διενέξεις, οι οποίες ξεκίνησαν μετά τη σύναψη της εξωσυζυγικής σχέσης του πατέρα μου με τη Βίκυ Σταμάτη» δηλώνει, ξεκαθαρίζοντας πως η σχεδόν συνομήλική της Βίκυ τίναξε στον αέρα τις σχέσεις του πατέρα της με τα παιδιά του.

Η Ευφροσύνη που «τον συγκάλυψε»

Η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου ήταν κατά τη δεκαετία του ’80 υπεύθυνη του λογιστηρίου του επιχειρηματία πρώην βουλευτή Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ (την περίοδο 1989-1996) Φώτη Αρβανίτη και ακολούθως επί σειρά ετών εργάστηκε στο λογιστήριο του ΠΑΣΟΚ. Ο

πως έχει πει η ίδια, υπήρξε περίοδος που είχε πελάτες έντεκα υπουργούς, μεγάλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και πενήντα-εξήντα δημοσιογράφους. Τα τελευταία χρόνια ανέλαβε τα λογιστικά θέματα των εταιριών της Αρετής Τσοχατζοπούλου, ενώ εκπρόσωπος τεχνικής εταιρίας που συμμετείχε στην ανακατασκευή του κτιρίου της οδού Κεφαλληνίας ανέφερε ότι πληρωνόταν από γραφεία της Τorcaso που είχαν έδρα στην οδό Καλλιγά στου Γκύζη. Η διεύθυνση αυτή ταυτίζεται με το λογιστικό γραφείο της Ευφροσύνης Λαμπροπούλου.

«Το μοναδικό μου λάθος είναι ότι συγκάλυψα έναν άνθρωπο» είπε στην απολογία της η ίδια που αν και αρχικά στάθηκε στο πλευρό του Ακη Τσοχατζόπουλου («είχα μαζί του σχέση σεβασμού και δέους»), στη συνέχεια άρχισε να καταθέτει για την εμπλοκή του σε off shore εταιρίες, ενώ ακούστηκε σε διάλειμμα της δίκης να λέει: «Θα τον σκοτώσω. Εγώ προσπάθησα να τον καλύψω και είμαι φυλακή».

Διαβάστε τι δήλωσε η εισαγγελέας για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και την Βίκυ Σταμάτη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.