Πού βρίσκονται σήμερα οι υπουργοί – «σωτήρες» του Παπανδρέου

Πού βρίσκονται σήμερα οι υπουργοί – «σωτήρες» του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου; Με τι ασχολούνται πλέον οι υπουργοί του Παπανδρέου;

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδιζε θριαμβευτικά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και θα ξεκινούσε μια από της μεγαλύτερες περιπέτειες στην ιστορία του ελληνικού έθνους.

Πρωθυπουργός Γεώργιος Α. Παπανδρέου-Βουλευτής Αχαΐας σήμερα με συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό όπου δίνει διαλέξεις σε κορυφαία πανεπιστήμια, αποδεικνύοντας πως τα εσωτερικά δεν τον αφορούν και πολύ.

Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος- ήταν το υψηλότερο αξίωμα που κατέλαβε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στον ταραχώδη πολιτικό του βίο. Ο κ. Πάγκαλος δεν κατέβηκε καν στις εκλογές, ιδιωτεύει και σχολιάζει την πολιτική ζωή σε αρκετά μέσα. εξακολουθεί πάντως να προκαλεί συζητήσεις με τα σχόλια του.

Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης – ήταν το πρόσωπο που έδωσε άλλο αέρα στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Ως γραμματέας του κόμματος βοήθησε τα μέγιστα ώστε το ΠΑΣΟΚ να εξασφαλίσει την εξουσία. Οι πάντες προεξοφλούσαν το λαμπρό πολιτικό του μέλλον ωστόσο ο κ. Ραγκούσης δεν κατάφερε να εκλεγεί στη Β Αθηνών στις προηγούμενες εκλογές , αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου λόγω της λίστας Λαγκάρντ και τώρα βρίσκεται στην Πάρο.

Υφυπουργός: Ντινος Ρόβλιας. Ο κ. Ρόβλιας δεν είχε βάλει καν υποψηφιότητα και ασχολείται με τη δικηγορία.

Υφυπουργός με έδρα τη Θεσσαλονίκη: Θεοδώρα Τζάκρη- Η κυρία Τζάκρη επανεξελέγη βουλευτής.

* Yπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου- ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν από της εκπλήξεις της κυβέρνησης, είναι ο υπουργός του μνημονίου που πολεμήθηκε παρά πολύ από όλους . Ήταν υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί και τώρα είναι στο σπίτι του περιμένοντας την εξέλιξη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.

* Υφυπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης. Παρέμεινε στο υπουργείο οικονομικών από την αρχή της διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου εώς ότου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης πικραμένος παρέδωσε στον Αντώνη Σαμάρα. Σήμερα είναι βουλευτής Λάρισας με αρκετές πολιτικές βλέψεις εντός του ΠΑΣΟΚ.

* Υπουργός: Γεώργιος Α. Παπανδρέου

* Αναπλ. υπουργός: Δημήτρης Δρούτσας- χαρακτηρίστηκε κηπουροί του Γιώργου Παπανδρέου. Μπήκε από το πουθενά στο υπουργείο εξωτερικών το οποίο αργότερα ανέλαβε ως επικεφαλής. Πάντως δεν μπορεί να είναι παραπονεμένος καθώς βρίσκεται σε θέση ευρωβουλευτή όμως οι μήνες τελειώνουν και θα πρέπει να δει τι θα κάνει στη ζωή του . Αν και πολλοί στοιχηματιζουν πως δε θα χαθεί όπως κανένα απο τα “παιδιά” του Γιώργου.

* Υφυπουργός: Σπύρος Κουβέλης- ασχολείται με το περιβάλλον.

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

* Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος- πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ,αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με πολλά θέματα ανοιχτά πάντως απο τα οποία το βασικότερο είναι να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ το οποίο κινείται κοντά στο 7%.

* Αναπληρωτής υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης- ο κ. Μπεγλίτης δεν επανεξελέγη στην Κορινθία και εργάζεται στις υπηρεσίες του ΥΠΕΞ.

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

* Υπουργός: Λούκα Κατσέλη- κατέβηκε στις προηγούμενες εκλογές με το κόμμα κοινωνική συμφωνία του οποίου παραμένει πρόεδρος χωρίς σοβαρά εκλογικά ερείσματα. Ψάχνει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εκείνη στην οποία έχει χρεωθεί η φράση του Παπανδρέου «Λεφτα υπάρχουν».

* Υφυπουργός: Σταύρος Αρναουτάκης- ο κος Αρναουτάκης την έκανε νωρίς καθώς είναι περιφερειάρχης Κρήτης με σοβαρές πιθανότητες επανεκλογής.

* Υφυπουργός με έδρα τη Θεσσαλονίκη: Μάρκος Μπόλαρης- ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

* Υπουργός: Τίνα Μπιρμπίλη- είχε συζητηθεί όσο κανένα άλλο πρόσωπο απο την τότε κυβέρνηση. Κάτι το ντύσιμο κάτι το ακτιβιστική παρελθόν μια κυρίως η σχέση με το Γιώργο Παπανδρέου η κα μπιρτμπιλη ήταν από τα βασικά πρόσωπα εκείνης της κυβέρνησης. Πάντως αν και τόσοι εξαφανίστηκαν απο προσώπου η γης η κα Μπιρτμπιλη τα κατάφερε καθώς είχε διοριστεί στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι ακαι τώρα εξασφάλισε θέση στον ΟΗΕ. Ειναι απο τα πρόσωπα που δεν κατέβηκαν ποτέ σε εκλογική διαδικασία.

* Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης – υπουργός ενέργειας υπεύθυνος για τα πετρέλαια της χώρας – βουλευτής Αργολίδας.

* Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης – σταθερή αξία στην Αιτωλοακαρνανία επανεξελέγη βουλευτής και συχνά ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με βλέψεις για το μέλλον.

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

* Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου- η κα Διαμαντοπουλου δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Α Αθήνας όπου το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε μόνο τον Κώστα Σκανδαλιδη . Τώρα είναι επικεφαλής του Δικτύου. Συμμετέχει στις συζητήσεις για την κεντροαριστερά αλλά εως εκεί

* Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου- απο τα πιο δυναμικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται τώρα υφυπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης.

* Υφυπουργός: Γιάννης Πανάρετος- επέστρεψε στο πανεπιστήμιο Αθηνών ως καθηγητής.

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

* Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας- ιστορικό πλέον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Αρκαδία καθώς έχασε από το σημερινό εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα κωνσταντινοπουλο. Τάραξε όταν στις 3 Σεπτεμβρίου πρότεινε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ιδιωτεύει.

* Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης- εκτός βουλής και αυτός ανέλαβε πριν λίγες μέρες τον τομέα δημόσιας διοίκησης του ΠΑΣΟΚ.

* Υφυπουργός: Νίκος Σηφουνάκης- είναι από τους λίγους που ξαναπήραν θέση στο κοινοβούλιο.

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

* Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος- ήταν πρώτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β Αθήνας ωστόσο πια ο κος λοβερδος ειναι πρόεδρος του κόμματος συμφωνία για τη νέα Ελλάδα και είναι πιο κοντά στον Κουβέλη παρά στο βενιζελο και το ΠΑΣΟΚ.

* Υφυπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης- δεν εξελέγη βουλευτής έχει αναλάβει τον τομέα εργασία του ΠΑΣΟΚ.

Υπουργείο Υγείας (Ελλάδα) |Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

* Υπουργός: Μαριλίζα ξενογιαννακοπουλου – ιδιωτεύει και κάποιοι επιμένουν ότι προσπαθεί να βρει (αν δεν το έχει κάνει ήδη) χαράματα να τρυπώνει στο ΣΥΡΙΖΑ.

* Υφυπουργός: Φώφη Γεννηματά- είναι η πρώτη γυναίκα στο πεντάγωνο είναι αναπληρωτής υπουργός άμυνας και με πολλές φιλοδοξίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Υπουργείο Γεωργίας

* Υπουργός: Κατερίνα Μπατζελή- δεν επανεξελέγη ωστόσο είναι ενεργή στα πασοκικα πράγματα.

* Υφυπουργός: Μιχάλης Καρχιμάκης- επικεφαλής της κίνησης των 75 και όπως λένε πολλοί είναι και ο καλύτερος στην αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

* Υπουργός: Χάρης Καστανίδης- δεν έμεινε στο ΠΑΣΟΚ μόλις εξελέγη ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήγε στην κοινωνική συμφωνία με τη Λουκά Κατσέλη αλλά ούτε και εκεί παρέμεινε και φυσικά δεν είναι στο κοινοβούλιο.

* Υφυπουργός: Απόστολος Κατσιφάρας- έφυγε γρήγορα στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

* Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης- ειναι υπουργός μεταφορών στην κυβέρνηση Σαμάρα και απο εκείνους που από την αρχή είχαν δει την αναγκαιότητα το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

* Υφυπουργός: Σπύρος Βούγιας- γύρισε στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα χωρίς να έχει εγκαταλείψει την ιδέα της αγαπημένης του τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

* Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος- δεν κατάφερε να βγει βουλευτής στην Α Αθήνας ,ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν τον θέλει και πολύ κοντά του οπότε ο Παύλος Γερουλάνος ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας στην Κεφαλονιά.

* Υφυπουργός: Άντζελα Γκερεκου – σώθηκε στις επαναληπτικές εκλογές οπότε το ΠΑΣΟΚ έβγαλε έδρα στην Κέρκυρα και επανεξελέγη. Γενικώς όχι πολύ δραστήρια.

Υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ:

* Υπουργός: Χάρης Παμπούκης- δεν ήταν εκλεγμένος δεν είχε σκοπό να βάλει υποψηφιότητα επέστρεψε στο πανεπιστήμιο και στη δικηγορία.

* Υφυπουργός Γεώργιος Πεταλωτης- ούτε εκείνος κατάφερε να επανεκλεγεί επέστρεψε στη δικηγορία και πριν λίγες μέρες στα κοινά του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνοντας τον τομέα δικαιοσύνης.

Δείτε σε ποια εκλογική περιφέρεια σκέφτεται να μετακομίσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.