ΟΑΕΕ: γιατί κόβει προσωρινά κάποιες συντάξεις

Γιατί o OAEE προχώρησε σε προσωρινή αναστολή καταβολής κάποιων συντάξεων; Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του σχετικά με το θέμα;

Σε προσωρινή αναστολή καταβολής 354 συντάξεων λόγω θανάτου, προχώρησε μετά διασταυρώσεις στοιχείων από την 1η Οκτωβρίου ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΕ αναφέρει ότι συνταξιούχοι που θεωρούν ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για συνέχιση καταβολής της σύνταξής τους, θα πρέπει οι ίδιοι να καταθέσουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ τα παρακάτω δικαιολογητικά:

-Αίτηση επαναφοράς της σύνταξης και κατάθεσης δικαιολογητικών με ταυτοπρόσωπη παρουσία του συνταξιούχου.

-Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της ταυτότητας του συνταξιούχου. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τελευταίου Εκκαθαριστικού Σημειώματος της Φορολογικής Δήλωσης του συνταξιούχου.

-Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (τελευταίου δεκαημέρου), στο οποίο να αναγράφεται ο θάνατος του/της συζύγου κ.λπ.

-Υπεύθυνη Δήλωση, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, όπου να δηλώνεται ότι από το θάνατο του/της συζύγου του συνταξιούχου δεν έχει τελεστεί άλλος γάμος και ότι τα στοιχεία που αναφέρει το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης είναι ορθά.

-Σε περίπτωση αδυναμίας φυσικής παρουσίας του συνταξιούχου απαιτείται, πλέον των παραπάνω, εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής και φωτοτυπία της ταυτότητας του εξουσιοδοτουμένου.

Σε περίπτωση που ο συνταξιούχος τελεί σε κατάσταση ανικανότητας για δικαιοπραξία απαιτείται απόφαση του δικαστηρίου για δικαστικό συμπαραστάτη ή τον επίτροπο

Διαβάστε πότε «έρχονται» τα ειδοποιητήρια για πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.