Τρόικα: “Μην κόψετε τις συντάξεις, κάντε όμως… “

Tι ζητάει η Τρόικα και δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω; Tι προτείνει η Τρόικα εκτός από το κόψιμο των συντάξεων;

Πολιτικές εντολές σε ανώτατο επίπεδο έχει πάρει τρόικα να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω τόσο από τον ίδιο τον πρόεδρο του Eurogroup Μπαρόζο αλλά και από ηγέτες των κρατών μελών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του απεσταλμένου του Star στις Βρυξέλλες, Θάνου Αθανασίου, η τρόικα έχει εντολή να μην μπει δηλαδή σε πολιτική διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση αλλά να μείνει στους ονομαστικούς στόχους, να επιμείνει και να είναι ακριβής.

Μάλιστα, υπενθυμίζουν χαρακτηριστικά τη φράση του Μπαρόζο «η τρόικα είναι στην Ελλάδα για να είναι ακριβής και όχι για να είναι ευχάριστη».

Σε αυτό το κλίμα και μη κάνοντας κανένα βήμα πίσω θα ζητήσουν πρώτα από όλα η κυβέρνηση να προχωρήσει στις απολύσεις των 2.000 που υπολείπονται από τον φετινό στόχο, να επιταχύνει τις διαδικασίες με την κινητικότητα, και σε κάθε περίπτωση να βρει τα 2,5 δις που υπολείπονται από το δημοσιονομικό στόχο του 2014 με μέτρα που θα είναι μόνιμα και διαρθρωτικά. Με μια λέξη: «Μην κόψτε τις συντάξεις, κάντε απολύσεις»!

Συγκεκριμένα, αμεσες απολύσεις 2.000 δημοσίων υπαλλήλων ζητεί η τρόικα, ενώ απειλεί να μην προσμετρηθούν σε αυτές ούτε όσες απολύσεις έγιναν από την ΕΡΤ, ούτε όσοι θα απολυθούν από τις αμυντικές βιομηχανίες, ούτε οι 6.000 συμβασιούχοι.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η Τρόικα τονίζει στην κυβέρνηση ότι τα μέτρα έχουν υπογραφεί και πρέπει να σεβαστεί τις υπογραφές που έχει βάλει στο Μνημόνιο και τις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Δείτε τι εξωπραγματικό ζητάει πάλι η Τρόικα για τον προϋπολογισμό 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.