Νοσταλγία στην κυβέρνηση. Ποιοι θέλουν την επιστροφή του Κουβέλη

Γιατί έπιασε νοσταλγία την κυβέρνηση για τον Φώτη Κουβέλη; Ποιοι θέλουν την επιστροφή του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση;

Η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία φαίνεται πως προκάλεσε… νοσταλγία στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την περίοδο που η ΔΗΜΑΡ αποτελούσε τον τρίτο κυβερνητικό εταίρο και τα νομοσχέδια περνούσαν …”αέρα”, με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Μετά την Ντόρα Μπακογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία που τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του κόμματος του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση, ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, απευθυνόμενος στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, διατύπωσε πρόταση για διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με συμμετοχή και της ΔΗΜΑΡ.

Ο Κ. Τριαντάφυλλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η χώρα έχει ακόμα πολύ δύσκολο δρόμο. Και γι΄ αυτό είναι αναγκαία η ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Στην παρούσα συγκυρία πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η ενισχυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, είναι αναγκαία, τόσο για την προώθηση συγκεκριμένων προγραμματικών στόχων στους οποίους υπάρχουν συμπτώσεις, όσο και για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας.

Απέναντι σε αυτήν την προοπτική, παρουσιάζεται ένας πολιτικά ετερόκλιτος και ανερμάτιστος πόλος με αντι-μνημονιακό μανδύα, χωρίς πρόγραμμα, με μοναδικό στόχο να κερδίσει την εξουσία.».

Η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ της επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

«Είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή, σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια διπλά δύσκολη, θα έλεγα. Από τη μία μεριά η κυβέρνηση αυτή πρέπει να στηριχθεί διότι αν κάτι προέκυψε σαφώς από τη συζήτηση στη Βουλή είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να καταθέσει εναλλακτική, αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Άρα αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε αυτή η κυβέρνηση να στηριχθεί και να προχωρήσει και να είναι αποτελεσματικότερη στο έργο που έχει κληθεί να φέρει εις πέρας. Αυτό απαιτεί κατά τη γνώμη μου πολιτικές κινήσεις» υποστήριξε χαρακτηριστικά η κα.Μπακογιάννη.

«Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία καλώντας τη ΔΗΜΑΡ, η οποία είναι η αριστερά της ευθύνης κατά τη γνώμη μου, σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας. Η κυβέρνηση αυτή χρειάζεται μεγαλύτερη πλειοψηφία και χρειάζεται μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό μπορεί να γίνει καλώντας τον κ. Κουβέλη σε μία συζήτηση για μία συμμετοχή στην κυβέρνηση, της ΔΗΜΑΡ, και για μία προγραμματική συμφωνία η οποία θα μπορούσε να μας οδηγήσει για την επόμενη διετία»τόνισε η κα.Μπακογιάννη.

Διαβάστε γιατί απειλεί με εισβολή στο Πολυτεχνείο η Αστυνομία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.