Υποκλοπές: τι έχει αποκρύψει η κυβέρνηση Καραμανλή. Ανατροπή

Τι φαίνεται να έχει κρύψει η κυβέρνηση Καραμανλή για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που γίνονταν επί θητείας του;

Από την αποκάλυψη των τηλεφωνικών υποκλοπών που έκαναν οι Αμερικανοί κατά της κυβέρνησης Καραμανλή πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια και άκρη δεν έχει βγει.

Ο εφέτης Δ. Δασούλας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια κάρτα που είχε αγορασθεί από την πρεσβεία των ΗΠΑ είχε τοποθετηθεί σε καρτοκινητό σκιά, από εκείνα που είχαν χρησιμοποιηθεί το 2004-2005. Τώρα μάρτυρας έχει προσδιορίσει ότι οι ελληνικές αρχές παρακολουθούσαν έναν από τους χρήστες αυτού του τηλεφώνου και συνεπώς μπορούσαν να τον συνδέσουν με εκείνους που έστησαν το σύστημα.

Γιατί όμως τώρα, όταν η ανάκριση άρχισε πριν από 6 χρόνια; Πιθανότατα επειδή τα θύματα εκείνης της περιόδου, ήταν και θύτες. Βλέπετε, εκτός από τον Καραμανλή, το δίκτυο παρακολουθούσε και αντιεξουσιαστές, καθώς και μία δημοσιογράφο από τη Θεσσαλονίκη. Είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτοί οι άνθρωποι να ενδιέφεραν τους Αμερικανούς. Πιθανότατα ενδιέφεραν Έλληνες. Και Έλληνες τους παρακολουθούσαν, μάλλον με τη βοήθεια των Αμερικανών.

Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν ενδιαφερόταν, όπως άλλωστε και το ΠΑΣΟΚ, για πραγματική διαλεύκανση του ζητήματος των υποκλοπών. Δεν πίστευε στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων με δικαστικό τρόπο. Διότι, όπως φαίνεται, γνώριζε αυτά που καταθέτουν σήμερα οι μάρτυρες, αλλά δεν τα συνέδεσε με την υπόθεση.

Γιατί; Είτε για να μη χαλάσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ είτε επειδή στην πρώτη φάση των υποκλοπών το «έργο» ήταν και δικό της.

Διαβάστε τι έλεγε ο Κώστας Καραμανλής για τις υποκλοπές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.