Μεβγάλ, Νεστλέ, Φάγε, ΔΕΛΤΑ, Όλυμπος, ΑΓΝΟ: κατηγορίες για κακούργημα

Ποιες είναι οι κατηγορίες κακουργήματος για τις γαλακτοβιομηχανίες ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΝΕΣΤΛΕ και ΑΓΝΟ-ΚΟΛΙΟΣ; Διαβάστε τι συνέβη.

Στελέχη έξι μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΝΕΣΤΛΕ και ΑΓΝΟ-ΚΟΛΙΟΣ καλεί ο ανακριτής Διαφθοράς για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, μετά από καταγγελίες κτηνοτρόφων παραγωγών, ότι τους πίεζαν να πουλάνε σε χαμηλές τιμές.

Ενώπιον του ανακριτή καλούνται να λογοδοτήσουν, 10 Διευθύνοντες Σύμβουλοι και εκτελεστικά στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΝΕΣΤΛΕ και ΑΓΝΟ-ΚΟΛΙΟΣ.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι εν λόγω γαλακτοβιομηχανίες ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΝΕΣΤΛΕ και ΑΓΝΟ-ΚΟΛΙΟΣ φέρονται να ασκούσαν την επίμαχη περίοδο 2004-2006, πιέσεις σε παραγωγούς γάλακτος ώστε να πωλούν σε χαμηλές τιμές με την απειλή ότι αν δεν συμμορφωνόταν, θα αποκλειόταν από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και αναφέρουν ότι οι ενέργειες τους κινούνταν στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Διαβάστε πόσο αυξήθηκαν τα έσοδα για τις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.