Το μεγάλο ρουσφέτι Στουρνάρα στην Εθνική Τράπεζα

Ποιο το μεγάλο ρουσφέτι που έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Εθνική Τράπεζα; Ποια η ευνοητική τροπολογία που κατέθεσε;

Στην κατάθεση τροπολογίας η οποία έχει φωτογραφική διάταξη για την θυγατρική Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Πειρουσίας “Εθνική Πανγαία” που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα προχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Η τροπολογία κατατέθηκε χθες από τον Στουρνάρα και περιλαμβάνει σειρά διατάξεων που βελτιώνουν το πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΕΑΠ αλλά και τη φωτογραφική για την Πανγαία της Εθνικής Τράπεζας η οποία προβλέπει ότι παράταση που είχε δοθεί από την Επιτροπή για την εισαγωγή μιας ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο … παρατεινεται για άλλους 12 μήνες από τη δημοσίευση του νόμου.

Αν δεν δινόταν παράταση η Πανγαια βάση του νόμου θα έπρεπε αν μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο δεν εισαγόταν στο ΧΑ να τεθεί σε λύση και εκκαθάρριση.

Το εντυπωσιακό είναι ότι για τη συγκεκριμένη διάταξη το Υπουργείο επικαλείται ως δικαιολογία τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και την κάμψη της κτηματαγοράς και την πιθανότητα κλονισμού του θεσμού των ΑΕΕΑΠ από τις συνέπειες της μη εισαγωγγής στο ΧΑ. Προφανώς όμως ξεχνά το Χρηματιστηριακό κλίμα, την άνοδο των ήδη εισηγμένων μετοχών ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο αλλά και το γεγονός ότι δεν φρόντισαν από την Εθνική Tράπεζα εδώ και 4 χρόνια (τόσα δίνει ο νόμος με τις παρατάσεις να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο.

Διαβάστε τι είπε ο Γιάννης Στουρνάρας για τον Ιούνιο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.