Δώρο Χριστουγέννων 2013: ποιος ο στυγνός εκβιασμός για τη μη καταβολή. Καταγγελίες

Ποιος ο στυγνός εκβιασμός που γίνεται για το δώρο Χριστουγέννων 2013; Ποιες οι καταγγελίες που έχουν γίνει;

Σοκ έχουν υποστεί χιλιάδες εργαζόμενοι από τον τρόπο με τον οποίο υπεύθυνοι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων χειρίζονται το θέμα του δώρου Χριστουγέννων, η προθεσμία για την καταβολή του οποίου λήγει σήμερα.

Τους ζητούν να υπογράψουν ότι έλαβαν τον 13ο μισθό, με τη συμφωνία είτε ότι δεν θα τον καταβάλουν, είτε ότι θα «ικανοποιηθούν» με ένα μικρό μέρος αυτού.

«Το φαινόμενο δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο», λέει στο newpost το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΓΣΕΕ Ζώης Πεπές.

«Έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας», συνεχίζει, διευκρινίζοντας πως «η ΓΣΕΕ τελεί… εν υπνώσει, θεωρώντας πως δεν είναι το ζήτημα με το δώρο Χριστουγέννων 2013 σημαντικό ώστε να ρίξει το βάρος των δυνάμεών της στη διεκδίκηση της νομιμότητας».

Σύμφωνα με τον κύριο Πεπέ, οι καταγγελίες που έρχονται καθημερινά για το δώρο Χριστουγέννων 2013 στη ΓΣΕΕ είναι δεκάδες, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο χώρο του επισιτισμού.

Ήδη έχει ενημερωθεί το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, το οποίο δηλώνει πως όπου έχει συγκεκριμένες, επώνυμες καταγγελίες, προσπαθεί να επιβληθεί, πάντα στο μέτρο του δυνατού αφού η υπηρεσία είναι αποδεκατισμένη σε ανθρώπινο δυναμικό.

Διαβάστε ποιοι δικαιούνται, πόσο είναι και πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων 2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.