Φοροπρόστιμο 10%: πόσο αργότερα θα το πληρώνετε στην εφορία. Ανάσα

Πόσο αργότερα θα πληρώνετε το φοροπρόστιμο στην εφορία από την λήξη της προθεσμίας πληρωμής της δόσης στην εφορία; Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας;

Νέα βελτίωση που διευρύνει το διάστημα μεταξύ λήξης προθεσμίας πληρωμής της δόσης στην εφορία και επιβολής προστίμου 10% (το λεγόμενο φοροπρόστιμο) στους έξι μήνες από δύο που όριζαν αρχικά οι διατάξεις για το ποινολόγιο κατέθεσε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τις πρόσφατες αυξήσεις – φωτιά για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο.

Πέραν αυτού με διευκρινιστική βελτίωση στις διατάξεις που αφορούν τις διατάξεις του υπουργείου Ανάπτυξης, εξηγείται ότι η εξαίρεση των ασφαλιστικών προγραμμάτων από τον υπολογισμό του εισοδήματος για την ένταξη στην ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς δεν αναφέρεται στο εφάπαξ.

Το κράτος σταματά να είναι «μπαταχτσής», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξηγώντας ότι από 1.1.2014 οι τόκοι θα ισχύσουν και για οφειλές του Δημοσίου προς τους πολίτες. Ειδικότερα είπε ότι η εφορία θα οφείλει να καταβάλλει επιστροφές φόρου στην ώρα τους καθώς σε περίπτωση καθυστέρησης θα τα επιστρέφει με τόκο και εξήγησε ότι «η σχέση διοίκησης και πολίτη θα είναι αμφίδρομη».

Πέραν αυτού, επισήμανε ότι ο μειωμένος συντελεστής του ΦΠΑ εστίασης θα παραταθεί και για το 2014 σημειώνοντας: «Κατά το εξάμηνο πιλοτικής εφαρμογής δεν υπήρξε σημαντική μείωση των δημόσιων εσόδων γι αυτό παρατείνεται. Είναι νίκη στο μεγάλο στοίχημα του πρωθυπουργού».

Τέλος, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης έκανε δεκτές τρεις βουλευτικές τροπολογίες μεταξύ των οποίων και για την εξόφληση δαπανών για καύσιμα για το ΓΕΕΘΑ και για την παράταση της προθεσμίας για την αλλαγή των κανονισμών των συνεταιρισμών.

Διαβάστε πόσες ακριβώς αποδείξεις για το 2014 πρέπει να μαζέψετε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.