Ποια η σοβαρή εμπλοκή στο deal για το Μακεδονία Παλλάς

Ποια είναι η σοβαρή εμπλοκή στο deal για το Μακεδονία Παλλάς; Διαβάστε τι συνέβη με τη συμφωνία για το Μακεδονία Παλλάς.

Εμπλοκή παρουσιάστηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τη συμπρωτεύουσα, στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ για τη μακροχρόνια παραχώρηση της εμπορικής εκμετάλλευσης του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς στην εταιρεία LLC Atlantis Park, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Η εταιρεία είχε ανακηρυχτεί νικήτρια του διαγωνισμού με σχετική ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ στις 11/10/2013 στην οποία αναφερόταν: «Μετά την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, πλειοδότης αναδείχτηκε η εταιρεία LLC Atlantis Pak, η οποία προσέφερε ετήσιο μίσθωμα ύψους 1.722.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται με τα προβλεπόμενα ποσοστά συμμετοχής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον κύκλο εργασιών του ξενοδοχείουΜακεδονία Παλλάς».

Η πλευρά της πλειοδότριας εξασφάλισε, σύμφωνα με πληροφορίες, παράταση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία, με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Ωστόσο, φαίνεται πως έχουν εμφανιστεί αγκάθια που καθυστερούν, προς το παρόν, την ολοκλήρωση του ντιλ. Κάποιοι αποδίδουν την εμπλοκή σε τριβές που καταγράφονται στο εσωτερικό του σχήματος που πλειοδότησε.

Υποστηρίζουν, μάλιστα, πως η εμπλοκή συνδέεται με τον όρο του διαγωνισμού που απαιτούσε από τον ανάδοχο να διαθέτει πείρα στη λειτουργία ξενοδοχείων κατηγορίας άνω των τεσσάρων αστέρων και τζίρο άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς για να καλυφθεί ο συγκεκριμένος όρος του διαγωνισμού η Atlantis είχε συμφωνήσει με την ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα Aldemar. Η συμφωνία δεν περιελάμβανε τη χρήση του σήματος Aldemar, αλλά την παροχή τεχνογνωσίας και υποστήριξη σε θέματα εκπαίδευσης προσωπικού.

Διαβάστε ποιος μεγαλοεπιχειρηματίας αγοράζει το Μακεδονία Παλλάς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.