Γάζωσαν με καλάσνικοφ το σπίτι του Γερμανού πρέσβη. Συναγερμός

Συναγερμός επικρατεί από τους πυροβολισμούς στο σπίτι Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι. Πού εστιάζονται οι έρευνες;

«Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολ στο Χαλάνδρι, με τις πρώτες ενδείξεις να «δείχνουν» μέλη της νέας τρομοκρατίας μετά από το τελευταίο γεγονός με το υδροχλωρικό οξύ στη coca Cola από την οργάνωση Πράσινη Νέμεσις.

Συγκεκριμένα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν τουλάχιστον τέσσερις και πυροβόλησαν με δύο καλάσνικοφ προς το σπίτι του Γερμανού πρέσβη. Οι πυροβολισμοί έγιναν από το αλσύλλιο που είχε εκτοξεύσει ρουκέτα ο Σάββας Ξηρός εναντίον της ίδιας κατοικίας και κατά του τότε πρέσβη Αλμπερτ Κούνα, το 1999.

Οι δράστες «γάζωσαν» κυριολεκτικά την κατοικία του Γερμανού πρέσβη, καθώς εντοπίσθηκαν περίπου 60 κάλυκες ενώ εκτός από την μάντρα και την εξώπορτα της κατοικίας, σφαίρες βρέθηκαν και στο υπνοδωμάτιο της 15χρονης κόρης του Ντολ.

Ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το κτίριο δεν πρόλαβε να αντιδράσει, αλλά όπως δήλωσε οι δράστες δεν στόχευσαν εκείνον.

Από τις έως τώρα πληροφορίες φαίνεται πως έξω από το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι έχουν ήδη εντοπιστεί 60 κάλυκες και έγιναν έξι προσαγωγές.

Με τον Γερμανό πρέσβη επικοινώνησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και εκείνος με τη σειρά του μίλησε με τον Βόλφγκανκ Ντόλτ για το περιστατικό.

Που εστιάζει τις έρευνες της η Αντιτρομοκρατική

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΛ.ΑΣ ερευνά το ενδεχόμενο η τρομοκρατική ενέργεια να σχετίζεται με την ίδια οργάνωση που έκανε επίθεση με Καλάσνικοφ κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων.

Δείτε τι ανέφερε η Coca Cola για τα αναψυκτικά που αποσύρονται.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.