Βασιλόπιτα Παρλιάρου: Καλή Χρονιά με την πιο νόστιμη συνταγή

Αυτή η βασιλόπιτα είναι δική επινόηση του Στέλιου Παρλιάρου. Έχει ιδιαίτερη γεύση, καθώς περιέχει φρούτα ξερά, μουλιασμένα σε κονιάκ και μετά πολτοποιημένα.

Διαβάστε τη συνταγή για τη βασιλόπιτα του Παρλιάρου:

Προετοιμασία: 30΄

Ψήσιμο: 1 ώρα,

Αναμονή: 1 βράδυ

Υλικά (για 16 μερίδες):

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 250 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μπλέντερ σε σκόνη (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ θα βρείτε και έτοιμη αμυγδαλόσκονη)
  • 6 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 100 γρ. δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. κονιάκ
  • Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τη συνταγή της βασιλόπιτας του Παρλιάρου, στο Συνταγές με κέφι.

    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
    Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!