Χριστόδουλος Ξηρός: ποιο ήταν το έτοιμο σχέδιο της απόδρασης

Ποιο ήταν το έτοιμο σχέδιο της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού; Διαβάστε τι αναφέρουν οι πληροφορίες της αστυνομίας για την απόδραση.

Έτοιμο σχέδιο, που θα εκτελεστεί από άτομα που δεν έχει στοχοποιήσει μέχρι σήμερα η Αντιτρομοκρατική, φοβάται η ΕΛ.ΑΣ., την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού συνεχίζονται. Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη πως ο εκτελεστής της «17Ν» είχε αποκαλύψει σε συγγενή του ότι θα αποδράσει!

«Άκαυτα» μέλη – έτοιμο σχέδιο απόδρασης

Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, γύρω από τον δραπέτη έχει δημιουργηθεί κλοιός ασφαλείας από ομάδα μελών που είναι άγνωστα στην Αντιτρομοκρατική, καθώς δεν την έχουν απασχολήσει στο παρελθόν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές εκτιμούν πως ο Χριστόδουλος Ξηρός και άλλα πιο έμπειρα μέλη θα επιχειρήσουν το χτύπημα, ενώ οι εκτιμώμενοι ως πιθανοί στόχοι ανέρχονται σε 300.

Με εφόδους σε σπίτια «γνωριμών» της από το παρελθόν, η Αστυνομία προσπαθεί να αποκαλύψει τους άγνωστους που κρύβουν τον Χριστόδουλο Ξηρό, χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής, τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Είχε ενημερώσει συγγενή του για την απόδραση

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί το ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε ενημερώσει συγγενή του ότι δεν σκοπεύει να γυρίσει στο κελί, σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της Αστυνομίας και του Αντιτρομοκρατικού Επιτελείου.

Κατά τις πηγές αυτές, το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου και κατά τη διάρκεια δείπνου, ο 55χρονος τρομοκράτης αποκάλυψε ότι θα δραπετεύσει και ότι έχει σκοπό να περάσει στην ένοπλη δράση, προσθέτοντας ότι έχει βρει κι άλλα παιδιά που επιθυμούν να τον βοηθήσουν!

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, οι Αρχές έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το δρομολόγιο του Χριστόδουλου Ξηρού, αφότου πήρε την άδεια των 9 ημερών, από την 1η Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας έπρεπε να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής, καθώς είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής το σπίτι των γονιών του.

Το πρωί της Κυριακής, 5 Ιανουαρίου, ο Χριστόδουλος Ξηρός έφυγε από το σπίτι των γονιών του και, με όχημα συγγενή του, στο οποίο επέβαινε και ένας 20χρονος από το Μπαγκλαντές που τον γνώρισε στις φυλακές, μπήκε στο Αστυνομικό Τμήμα για να δώσει το παρών.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, παίρνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης, έφθασε στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με συγγενείς του, ενώ αργά το μεσημέρι, με άλλο μεταφορικό μέσο συγγενικού του προσώπου, που οδηγούσε εκείνο, ταξίδεψε στην Αθήνα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.