Τι θα σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερα χρόνια

Τι μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερα χρόνια; Διαβάστε πώς να αποφύγετε τα εμφράγματα και τις καρδιοπάθειες.

Η είδηση που θα διαβάσετε ίσως να μην είναι ότι καλύτερο για τους άνδρες, αλλά εάν θέλετε θα ζήσετε πολλά χρόνια και να μην σας τρώει το άγχος, καλό είναι να τη λάβετε σοβαρά υπόψη.

Δανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ενασχόληση με ασκήσεις όπως το τζόγγινγκ μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία κατά 25% στις γυναίκες και κατά 22% στους άνδρες.

Ανάλογα οφέλη έχει και η ποδηλασία, ενώ η κηπουρική δρα προστατευτικά κυρίως στους άνδρες.

Η μελέτη εξέτασε και τις επιδράσεις που έχουν στους άντρες οι δουλειές του σπιτιού – από το βάψιμο ενός τοίχου μέχρι το σφουγγάρισμα.

Το συμπέρασμα ήταν πως η συστηματική ενασχόληση με τις δουλειές του σπιτιού ασκεί ισχυρή προστατευτική δράση έναντι του πρόωρου θανάτου από καρδιοπάθειες και εμφράγματα.

Στους άντρες ηλικίας 50-64 ετών, οι δουλειές του σπιτιού συσχετίσθηκαν με μείωση κατά 23% του κινδύνου θανάτου από κάθε αιτία.

Καλό είναι λοιπόν να σηκωνόμαστε από την καρέκλα και τον καναπέ μας και να ασχολούμαστε με οτιδήποτε αναγκάζει το σώμα μας να κινείται.

Ο καθιστικός τρόπος ζωής άλλωστε τροφοδοτεί προβλήματα όπως η καρδιοπάθεια και ο τύπου 2 διαβήτης.

Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να ασχολούμαστε επί 150 λεπτά κάθε εβδομάδα με ήπιας εντάσεως δραστηριότητες, όπως η κηπουρική, ο χορός, το περπάτημα και οι βαριές δουλειές του σπιτιού.

Διαβάστε ποιες είναι οι 7 χειρότερες τροφές για τα δόντια σας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.