Εισιτήριο νοσοκομεία: τα 3 σενάρια για να γλυτώσουν οι άνεργοι το “χαράτσι”

Ποια τα 3 σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για να γλυτώσουν οι άνεργοι το εισιτήριο στα νοσοκομεία;

Επί τάπητος αναμένεται να βρεθεί σήμερα το θέμα του εισιτηρίου των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία με το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Υγείας να αναζητούν ισοδύναμα μέτρα ύψους 10-15 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να εξαιρεθούν και οι άνεργοι από την καταβολή του εν λόγω ποσού.

Το θέμα έχει πυροδοτήσει ενδοκυβερνητική κρίση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και θα συζητηθεί σήμερα μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Τρία είναι τα σενάρια που επικρατούν για να γλυτώσουν οι άνεργοι το εισιτήριο στα νοσοκομεία:

Σενάριο 1: Εισφορά 1 ευρώ σε κάθε μαγνητική ή αξονική τομογραφία που θα πραγματοποιείται
Σενάριο 2 : Φόρος υπέρ του ΕΟΠΥΥ στα τσιγάρα και γενικότερα στα είδη καπνού
Σενάριο 3: Φόρος σε όσους καταστηματάρχες διατηρούν αίθουσες καπνιζόντων

Αναφορικά με το πρώτο σενάριο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται επιφυλακτικοί καθώς όπως αναφέρουν οι μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες είναι από τις ακριβές εξετάσεις οι οποίες με αυτό το μέτρο που προτείνεται θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο.

Στις 18:30 το απόγευμα ο Άδωνις Γεωργιάδης θα συναντηθεί με τους βουλευτές που μετέχουν στο ΚΤΕ υγείας του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή, αφού πρώτα όμως θα έχει ολοκληρωθεί και η συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών στο μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον μνημονιακό στόχο το ποσό που θα πρέπει να συγκεντρωθεί από το «χαράτσι» των 25 ευρώ ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ και στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι οι τελικές αποφάσεις για το θέμα να έχουν ληφθεί πριν ξεκινήσει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Διαβάστε πόσο πάει το εισιτήριο στα νοσοκομεία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.