Φόροι 2014: τέλος προθεσμίας για την πληρωμή 6 διαφορετικών φόρων. Τσουχτερά πρόστιμα

Τέλος προθεσμίας για την πληρωμή των 6 διαφορετικών φόρων για το 2014. Ποια τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπονται για την μη εξόφληση;

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή πέντε φόρων με χιλιάδες φορολογούμενους να πρέπει να σπεύσουν στις τράπεζες για να εξοφλήσουν :

-τον φόρο πολυτελούς διαβίωση (όσοι έχουν Ι.Χ. άνω των 1.929 κ.ε.),
-την έκτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011 και 2012, τα
-την τέταρτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2013,
-το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος 2013 για όσους το παρέλαβαν το Νοέμβριο
-Τέλη κυκλοφορίας 2013 για 95.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ
-και το «χαράτσι» της ΔΕΗ του 2012, το οποίο πρέπει να πληρωθεί από όσους πιάστηκαν στα «δίχτυα» των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η πληρωμή των φόρων 2014 γίνεται μόνο στις τράπεζες με την «Ταυτότητα Οφειλής», η οποία εκδίδεται από το Taxis, είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις με πιστωτικές κάρτες είτε με υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση καταβολής οφειλών μέχρι και σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Οι φορολογούμενοι που δεν θα εξοφλήσουν τις οφειλές τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Συγκεκριμένα, για κάθε μήνα καθυστέρησης επιβάλλεται προσαύξηση 1%.

Σημειώνεται ότι επειδή όλες οι παραπάνω οφειλές δεν επιβαρύνονται με πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής καθώς έχουν βεβαιωθεί πριν την 1-1-2014. Αν περάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα μετά τη λήξη πληρωμής τότε ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως είναι οι κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων και ενοικίων.

Διαβάστε πόσο επιπλέον φόρο θα πληρώσετε το 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.