Σεισμός Κεφαλονιά: γιατί εκκενώνεται νοσοκομείο. Συναγερμός

Για ποιο λόγο εκκενώνεται νοσοκομείο στην Κεφαλονιά μετά από τον ισχυρό σεισμό που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο νησί;

Οι μετασεισμοί εξακολουθούν να κρατούν σε κατάσταση συναγερμού τους κατοίκους της Κεφαλονιάς μετά τον σεισμό που τους ταρακούνησε, αλλά και να προκαλούν νέα προβλήματα. Εξαιτίας αυτών, το νοσοκομείο Ληξουρίου εκκενώθηκε, ενώ ανησυχία υπάρχει και για δύο σχολικά συγκροτήματα.

Εως τώρα έχουν γίνει πάνω από 250 μετασεισμοί στην Κεφαλονιά, έπειτα από την ισχυρή δόνηση των 5,8 Ρίχτερ της Κυριακής. Τα στατικά προβλήματα που είχε προκαλέσει ο σεισμός στο νοσοκομείο Ληξουρίου Κεφαλονιάς επιδεινώθηκαν και για αυτό το λόγο το Μαντζαβινάτειο εκκενώθηκε όπως αναφέρει το «Βήμα». Οι ασθενείς και οι τρόφιμοι του γηροκομείου που φιλοξενούνταν εκεί θα μεταφερθούν στο γενικό νοσοκομείο Αργοστολίου.

Παράλληλα, υπάρχουν προβλήματα σε δύο σχολικά συγκροτήματα, στο Αργοστόλι και το Ληξούρι Κεφαλονιάς, ενώ την Παρασκευή θα βρεθεί στην Κεφαλονιά ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκειμένου ο υπουργός Παιδείας να κάνει αυτοψία και ο ίδιος στις σχολικές εγκαταστάσεις που πλήγησαν από τον σεισμό.

Οπως δήλωσε ο δήμαρχος της Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, στο «Βήμα», γίνονται ενέργειες προκειμένου οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα, ενώ κάποιοι θα μεταστεγαστούν σε αίθουσες του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων το οποίο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Στο μεταξύ, εκτός από τον σεισμό στην Κεφαλονιά, ένα από τα πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους Κεφαλονίτες είναι και η ακαταλληλότητα του νερού από τα δίκτυα σε πολλές περιοχές του νησιού. Ηδη έχουν ενημερωθεί πως απαγορεύεται η χρήση του για πόση ή μαγείρεμα στο Ληξούρι αλλά και σε άλλες περιοχές.

Δείτε τι ξέρουν οι σεισμολόγοι για τον σεισμό της Κεφαλονιάς και δεν το λένε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.