Η σχέση της μαύρης ζάχαρης με τη δίαιτα: γιατί χρειάζεται προσοχή

Γιατί χρειάζεται προσοχή η κατανάλωση της μαύρης ζάχαρης για όσους την χρησιμοποιούν για βασικό γλυκαντικό στη δίαιτα τους;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν σήμερα την καστανή ή τη μαύρη ζάχαρη ως βασικό γλυκαντικό στη διατροφή τους, είτε σε κάποιο γλυκό είτε στα ροφήματά τους.

Ως επιλογή η μαύρη ζάχαρη είναι γενικά σωστή, καθώς είναι ένα αρκετά φυσικό προϊόν και λιγότερο επεξεργασμένο σε σχέση με τη λευκή ζάχαρη. Ωστόσο, η επιλογή αυτή εμπεριέχει και μια μικρή παγίδα, για άτομα που προσέχουν το βάρος τους ή είναι σε δίαιτα.

Με την πεποίθηση ότι τρώμε κάτι πιο «καθαρό» σε σχέση με την άσπρη ζάχαρη, πολλές φορές καταναλώνουμε και μεγαλύτερη ποσότητα μαύρης ζάχαρης. Προσοχή λοιπόν. Τόσο οι θερμίδες όσο και η περιεκτικότητα σε απλά σάκχαρα είναι περίπου η ίδια και στα δύο είδη ζάχαρης.

Κατά συνέπεια, μην το παρακάνετε, γιατί το αποτέλεσμα στο βάρος αλλά και στην υγεία σας θα είναι επιβαρυντικό, είτε υπερβάλατε στην κανονική – άσπρη ζάχαρη είτε στην μαύρη ζάχαρη.

Δείτε τι αναφέρει μια νέα μελέτη για τις διατροφικές επιπτώσεις της ζάχαρης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.