Χρυσή Αυγή: γιατί στη φυλακή Γερμενής, Ηλιόπουλος, Μπούκουρας [video]

Γιατί οδηγήθηκαν στις φυλακές του Κορυδαλλού οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος; Διαβάστε τι συνέβη.

Στις φυλακές οδηγούνται σήμερα Δευτέρα οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους και κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Πιο συγκεκριμένα, οι Γερμενής και Ηλιόπουλος θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο Στάθης Μπούκουρας θα οδηγηθεί στα κελιά των φυλακών του Ναυπλίου.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη των ανακριτριών και του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, που μεταξύ άλλων δέχτηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι βουλευτές έχουν αυξημένη ευθύνη για τη δράση του κόμματος και την κατεύθυνση που δίνεται σε ενέργειες ρατσιστικές και ξενοφοβικές.

Ο Στάθης Μπούκουρας που προσήλθε στις ανακριτικές αρχές με διαφορετική υπερασπιστική γραμμή, αρνήθηκε τις κατηγορίες οι οποίες του αποδίδονται και ισχυρίστηκε, όπως αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα, ότι δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής αλλά φίλος, καθώς προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο και συγκεκριμένα από το ΠΑΣΟΚ Όπως αναλυτικά γράψαμε και χθες στο star.gr, o Στάθης Μπούκουρας φέρεται να εμφανίστηκε ως φιλήσυχος οικογενειάρχης, ο οποίος δεν έχει καμία εμπλοκή στα όσα του καταλογίζονται.

Υπενθυμίζουμε ότι τα μισά από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα -εννιά από τους 18- είναι αντιμέτωποι με βαρύ κατηγορητήριο, ενώ ήδη κρατούνται στις φυλακές ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παπάς και Γιάννης Λαγός, ενώ προσωρινά ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους έχουν αφεθεί οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Κούγιας: Προκλητική η προφυλάκιση του Μπούκουρα

Μιλώντας σήμερα στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο συνήγορος υπεράσπισης του κ.Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει μέσα στη δικογραφία το παραμικρό στοιχείο το οποίο, όπως είπε, να αποδεικνύει τη ναζιστική συμπεριφορά του συγκεκριμένου βουλευτή.

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι ο Στάθης Μπούκουρας δεν έχει καμία κομματική θέση στο σύνδεσμο Χρυσή Αυγή, δεν είναι στέλεχος του κομματικού μηχανισμού ούτε είναι μέλος της, είναι, όπως ανέφερε, συνεργαζόμενος πολιτικός με τη Χρυσή Αυγή.

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για προειλημμένες αποφάσεις, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν κατηγορούμενοι, χωρίς να τους κατονομάσει, που δικαίως κατηγορούνται.

Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι κατά την άποψή του κάποιοι νομίζουν ότι θα πάρουν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Δικηγόρος Ηλιόπουλου: Η υπόθεση έχεις πολιτικές προεκτάσεις

Ο δικηγόρος του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Π. Βλάσσης υποστήριξε το πρωί της Δευτέρας στο πρωινό ΑΝΤ1, πως η προσωρινή κράτηση δεν σημαίνει και ποινή, καθώς υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας .

Ο Π. Βλάσσης υποστήριξε πως «η υπόθεση έχει πολιτικές προεκτάσεις, που συνιστούν την ορθή διερεύνηση από την πλευρά της δικαιοσύνης και την προστασία των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων».

Δείτε τα βίντεο με τις ειδήσεις για τη μεταφορά των Γερμενή, Ηλιόπουλο, Μπούκουρα στις φυλακές:

Διαβάστε τα νέα στοιχεία φωτιά που καίνε την Χρυσή Αυγή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.