Άγγελος Φιλιππίδης: θρίλερ με την έκδοση του στην Ελλάδα

Ποια ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τον Άγγελο Φιλιππίδη; Διαβάστε τι επιβλήθηκε στον Άγγελο Φιλιππίδη.

Ελεύθερος αφέθηκε από τις τουρκικές αρχές ο Άγγελος Φιλιππίδης. Το τουρκικό δικαστήριο που εξέταζε την έκδοσή του, την έκρινε παράνομη.

Στον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελο Φιλιππίδη επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης, που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στις 11 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο του στην Κωνσταντινούπολη, βάση διεθνούς εντάλματος, δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα, γιατί «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής συνθήκης περί εκδόσεων».

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η διαδικασία εκδόσεως θα συνεχισθεί και ο Άγγελος Φιλιππίδης θα κληθεί να παρουσιασθεί εκ νέου στο δικαστήριο, σε ημερομηνία που θα ορισθεί, όταν ολοκληρωθεί η κατάθεση στο τουρκικό δικαστήριο των στοιχείων που χρειάζονται για την έκδοση. Μέχρι τότε ο Άγγελος Φιλιππίδης θα είναι ελεύθερος, και δεν θα μπορεί να φύγει από την Τουρκία.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η απόφαση αυτή μπλοκάρει όλες τις διαδικασίες έκδοσής του στην Ελλάδα και το ερώτημα που ανακύπτει είναι τι θα γίνει με το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί.

Διαβάστε πού συνελήφθη ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.