Alpha Bank-Citibank: το νέο deal που προκαλεί αίσθηση

Ποιο το νέο deal στον χώρο των τραπεζών ανάμεσα σε Alpha Bank και Citibank; Διαβάστε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Αίσθηση, πολλά σχόλια, αλλά και πλήθος δημοσιευμάτων προκάλεσε το χθεσινό, αποκλειστικό, ρεπορτάζ του EMEAgr, αναφορικά με την εξαγορά – απορρόφηση – των δραστηριοτήτων της λιανικής τραπεζικής της Citibank Ελλάδος από την Alpha Bank.

Τελευταίες πληροφορίες του EMEAgr αναφέρουν ότι το θέμα και τις τελικές αποφάσεις, είτε θετικά, είτε αρνητικά, για την ολοκλήρωση του “deal” στην Ελλάδα θα τις λάβει η Citibank στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται πλέον το θέμα.

Ωστόσο έχει ενδιαφέρον να επισημάνουμε την “αγωνία” των στελεχών της Citibank στην Ελλάδα να “τελειώσει” το “deal”, καθώς όπως προκύπτει από όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες, τους τελευταίους 12μήνες συζητήσεις είχαν γίνει με όλες – σχεδόν – τις τράπεζες που υπάρχουν ή υπήρχαν (τότε) στον τραπεζικό χάρτη της χώρας.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι, μεταξύ άλλων, τα στελέχη της Citibank Ελλάδος είχαν φτάσει σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις με την Probank που αργότερα απορροφήθηκε από την Εθνική Τράπεζα, ενώ συζητήσεις έγιναν, τόσο με την Eurobank, όσο και με την Τράπεζα Πειραιώς.

Διαβάστε ποια μεγάλη τράπεζα απέκτησε η Alpha Bank.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.