Bitcoin: γιατί καταρρέει το ψηδιακό νόμισμα, τα πραγματικά αίτια

Γιατί το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin καταρρέει; Ποια τα πραγματικά αίτια του προβλήματος;

Το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin κατέγραψε χθες μεγάλη πτώση 20%, καθώς δεν επιλύθηκε το τεχνικό πρόβλημα στη διαδικασία ανάληψης στο Ιαπωνικό ανταλλακτήριο MtGox. Πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα που όπως εξηγεί το …
ίδιο το ανταλλακτήριο επιτρέπει την απάτη διπλής χρήσης ενός λογαριασμού με αποτέλεσμα μια ψεύτικη συναλλαγή που είναι αντίγραφο μιας αληθινής να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί.

Η εταιρία αντιλήφθηκε περίεργες συναλλαγές από την περασμένη Παρασκευή και γι αυτό προχώρησε σε προληπτική κίνηση διακοπής των συναλλαγών χωρίς να έχει καταφέρει να λύσει το πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bitcoin είχε στις αρχές του μήνα αξία 850 δολάρια για να πέσει τα 750 δολάρια την περασμένη Παρασκευή. Χθες κατέγραψε χαμηλό στα επίπεδα των 535 δολαρίων για να ανακάμψει σήμερα στα 636 δολάρια παρουσιάζοντας τρελές διακυμάνσεις καθώς πριν από λίγο κινείτο στα 600 δολάρια.

Την τελευταία περίοδο το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας ενώ υπενθυμίζεται ότι αμερικανικό ανταλλακτήριο πρόσφατα βρέθηκε υπό βαριές κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος που προερχόταν από πώληση ναρκωτικών.

Διαβάστε ποιο το νόμισμα Bitcoin.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.