TAXISnet: “Άνοιξε” η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων Ε9

Ποιοι έχουν υποχρέωση υποβολής δηλώσεων Ε9;

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων Ε9 για το οικονομικό έτος 2014, σε ημερομηνίες που είχε ανακοινώσει ήδη από τις αρχές του έτους, το Υπουργείο Οικονομικών.

Την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων Ε9 έχουν όσοι φορολογούμενοι υπέστησαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του προηγούμενου έτους κι εφόσον ίσχυσαν έως και την 1η Ιανουαρίου 2014, ενώ λόγω της κατάργησης του ΦΑΠ και της δημιουργίας του ΕΝΦΙΑ, υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση και όσοι ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

Τα νομικά πρόσωπα, εφόσον τα ακίνητά τους εντάσσονται σε κάποια κατηγορία απαλλαγών αλλά και τα φυσικά πρόσωπα, των οποίων τα ακίνητα απαλλάσσονται του φόρου ή επιδέχονται μείωση αυτού.

Όσοι είναι κάτοχοι ακινήτου σε πολυκατοικία, η οποία διαθέτει κοινόχρηστη πισίνα ή κλειστούς κοινόχρηστους χώρους αποθηκών ή θέσεων στάθμευσης, για να τους αναγράψει στη δήλωση στοιχείων ακινήτων αλλά και όσοι κατέχουν ακίνητο, που ανήκει σε φορέα της Γενικής Κυβέρνησης, ο οποίος το κατέχει χωρίς τη συναίνεση του φορέα ή ακίνητο, που ανήκει στην ΕΤΑΔ ΑΕ και στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», με τη συναίνεση των εταιρειών αυτών.

Τέλος, υποχρέωση υποβολής δήλωσης Ε9 έχουν και οι Ο.Τ.Α. για τα ακίνητα, τα οποία έχουν δεσμεύσει και έχει προσδιορισθεί η αποζημίωση, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο εκκρεμεί η καταβολή της σχετικής αποζημίωσης.

Διαβάστε ποιες οι οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών για τη συμπλήρωση του Ε9.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.