Δημήτρης Μελισσανίδης: γιατί κολλάει το deal με τον Ελεύθερο Τύπο

Γιατί ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης αγοράζει την ιστορική εφημερίδα Ελεύθερο Τύπο; Διαβάστε το παρασκήνιο.

Όπως αναφέρει το SECRET της εφημερίδας Παραπολιτικά, αποτελεί κοινό μυστικό ότι το τελευταίο διάστημα ο εκδότης του Ελεύθερου Τύπου, Αλέξης Σκαναβής, δίνει μια δύσκολη μάχη προκειμένου να κρατήσει ζωντανή την εκδοτική επιχείρησή του. Η αποστασιοποίηση του συνεταίρου του, Δημήτρη Μπενέκου, τον αναγκάζει να βρει σύντομα και μόνος του λύσεις στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελεύθερος Τύπος. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προβεί σε μια σειρά από κινήσεις, ενώ έχει καταστήσει κοινωνούς των προβλημάτων του και υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

ΕΝΗΜΕΡΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. Ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στη ναυαρχίδα του δεξιού Τύπου είναι μεταξύ των άλλων και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι έχει προσπαθήσει, με έμμεσο και διακριτικό τρόπο, να δώσει κάποιες λύσεις στα σωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο εκδοτικό μαγαζί. Από κει και πέρα, ο Αλέξης Σκαναβής, που δεν δείχνει διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη μάχη, συνεχίζει τις επαφές του, φιλοδοξώντας ότι θα καταφέρει να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον εγχώριων επιχειρηματιών.

ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ. Τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, είχε συνάντηση με τον μικρομέτοχο του ΟΠΑΠ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Σε ανύποπτο χρόνο η στήλη είχε γράψει ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ενθαρρύνουν τον συγκεκριμένο επιχειρηματία προκειμένου να «μπει» στην εταιρεία που εκδίδει τον Ελεύθερο Τύπο. Αν και δεν έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της κουβέντας που είχαν οι δύο άνδρες, το γεγονός ότι μετά από καιρό η εφημερίδα της Δεξιάς μπαίνει δυνατά στη μάχη των προσφορών δημιουργεί κάποιους συνειρμούς. Πάντως, είναι αλήθεια ότι είναι αρκετοί εκείνοι που ωθούν τον κ. Μελισσανίδη να κάνει (σύντομα) μια κίνηση στον χώρο των media. Ωστόσο, το αφεντικό της Aegean είναι επιφυλακτικό, αφού γνωρίζει ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δαπανηρό «σπορ».

Διαβάστε γιατί ο Δημήτρης Μελισσανίδης την “έχει” άσχημα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.