Ελλάδα: η αναδιάρθρωση χρέους και το όφελος των 26 δισεκατομμυρίων

Πώς η νέα αναδιάρθρωση χρέους θα αποφέρει οφέλη 26 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα;

Την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει όφελος 26 δισεκατομμυρίων ευρώ εξέφρασε η Deutsche Bank, μέσω μιας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, υπό την προϋπόθεση ότι θα ισχύσουν οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αυτό σημαίνει, πως θα πρέπει να επιμηκυνθεί η περίοδος αποπληρωμής των δανείων με την ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων, ενώ με βάση το δάνειο του EFSF ύψους 133,6 δισεκατομμυρίων ευρώ και τα διμερή δάνεια ύψους 52,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, μια περαιτέρω επιμήκυνση, δύσκολα θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του χρέους προς ΑΕΠ και θα αποφέρει μεγάλο όφελος στην Ελλάδα.

Ωστόσο, το όφελος της Ελλάδας από μια νέα αναδιάρθρωση χρέους θα εξαρτηθεί από την αύξηση του ΑΕΠ και του επιτοκίου, με το οποίο η Ελλάδα θα μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει τα δάνεια, που έχει λάβει.

Η Deutsche Βank “προσγειώνει” την Ελλάδα εκτιμώντας, πως το όφελος από ενδεχόμενη αναδιάρθρωση χρέους δε θα ξεπερνά τα 26 δισεκατομμύρια ευρώ, υπό τον όρο ότι η οικονομία της χώρας θα αναπτύσσεται σύμφωνα με τις προσδοκίες του ΔΝΤ έως και το 2018.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Όλι Ρεν για το ελληνικό χρέος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.