Γιάννης Στουρνάρας: Τα αποτελέσματα-φωτιά της λίστας Λαγκάρντ

Tι επεσήμανε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για τα αποτελέσματα της λίστας Λαγκάρντ;

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έρχονται σταδιακά στο φως τα αποτελέσματα της λίστας Λαγκάρντ, ενώ όπως ο ίδιος δήλωσε «Όπως ξέρετε περάσαμε και νομοθετική διάταξη που επιτρέπει να γίνεται μερικός έλεγχος, για να υπάρχει καταλογισμός. Ο μερικός έλεγχος θα γίνεται και για τα εμβάσματα και για τη λίστα Λαγκάρντ. Δέχθηκαν και οι οικονομικοί εισαγγελείς ότι μπορεί να υπάρχει μερικός έλεγχος για τη λίστα Λαγκάρντ, άρα πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα».

Ωστόσο, για όσους πιστεύουν, πως όσα κι αν αποκαλυφθούν για την λίστα Λαγκάρντ, δε θα εισπραχθεί ούτε ευρώ, ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε «Περιμένετε και θα δείτε. Είμαστε κράτος δικαίου και εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που έχουν οι φορολογούμενοι».

Ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε αισιόδοξος με τα μέχρι τώρα δεδομένα και τις προσπάθειες του ΣΔΟΕ, ενώ το Υπουργείο κάνει προσπάθειες να αυξήσει και τον αριθμό των ελεγκτών.

Κατόπιν συζητήσεων του Γιάννη Στουρνάρα με το οικονομικό επιτελείο του ΣΔΟΕ, τόσο για τη λίστα Λαγκάρντ όσο και για τις χιλιάδες οικονομικές παραβάσεις, αποφασίστηκε από κοινού η ολοένα και εντονότερη δράση του ΣΔΟΕ με την ταυτόχρονη καλή συνεργασία, ούτως ώστε να υπάρξουν άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.