Iωαννίδης – Κικίλιας οι βουλευτές που έβγαλαν 3,5 εκ. ευρώ; Τι απαντούν

Ποια είναι τα στοιχεία που έχουν αποκαλυφθεί για τον Ιωαννίδη και τον Κικίλια που φέρεται να είναι οι βουλευτές ΝΔ με χρήματα στο εξωτερικό;

Σύμφωνα με το exedra.gr και άλλους ιστότοπους, σεισμό προκαλεί η αποκάλυψη για τους τρείς βουλευτές της ΝΔ που εμβάσματα στο εξωτερικό τα «φυγάδευσαν» και ήταν περίπου 3.5 εκατομμύρια σε τράπεζες του εξωτερικού εν μέσω κρίσης.

Μετά το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά σε στενούς του συνεργάτες να μην μείνει τίποτα κρυφό και να αποκαλυφθεί η υπόθεση, πριν από λίγη ώρα διέρρευσαν τα ονόματα στη δημοσιότητα.

Ο γαλάζιος βουλευτής της Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας και ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ιωαννίδης είναι οι δύο από τους τρεις βουλευτές σύμφωνα με πληροφορίες, με την όλη υπόθεση να έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στο Μαξίμου καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν φόβους ότι τυχόν λάθη στο χειρισμό της υπόθεσης θα τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση.

Μάλιστα, υπάρχει και τρίτος βουλευτής της ΝΔ το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά βρίσκεται μαζί με αυτά των Κικίλια και Ιωαννίδη, στη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Τα επίμαχα χρήματα των τριών βουλευτών εστάλησαν σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο του 2009-2012 και το ποσό δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες των τριών πολιτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, καθένας τους έβγαλε στο εξωτερικό χρήματα που είναι λίγο πάνω από το ένα εκατ. ευρώ. Η αποκάλυψη έγινε από τη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, η οποία περιλαμβάνει 600 φορολογούμενους που διακίνησαν μεγάλα ποσά, χωρίς να τα έχουν δηλώσει στην εφορία.

Πληροφορίες ωστόσο που δημοσιεύονται στο διαδύκτιο αναφέρουν και μια διαφορετική παράμετρο του όλου θέματος. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως το Μαξίμου αφήνει να εννοηθεί πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με κανέναν από τους δυο βουλευτές Κικίλια και Ιωαννίδη, καθώς τα χρήματα είναι νόμιμα και πλήρως δικαιολογημένα και ήδη έχουν επιστραφεί σε λογαριασμούς σε τράπεζες στην Ελλάδα.

Eπιπροσθέτως, διαψεύδει ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας δημοσιεύματα περί εμβάσματός του στο εξωτερικό που δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του, διαβάζει με έκπληξη τέτοιου είδους δημοσιεύματα και τονίζει πως τα χρήματά του προέρχονται από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες πολύ πριν την ενασχόληση του με την πολιτική (επαγγελματικό μπάσκετ, ιατρική), είναι φορολογημένα στο σύνολο τους, βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες του.

«Πορεύομαι με την τιμή και την υπόληψη μου, που κανένας δεν μπορεί και δεν δέχομαι να αμφισβητήσει» προσθέτει, ενώ προειδοποιεί πως αν και δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί ένδικα μέσα, επειδή το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό, επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του.

Τέλος, ανακοίνωση αναμένεται σε λίγη ώρα από το Υπουργείο Οικονομικών, με την οποία θα διαψεύδει πως οι δύο βουλευτές της ΝΔ ΙωαννίδηςΚικίλιας έχουν βγάλει τα χρήματα τους σε τράπεζα του εξωτερικού. Οι αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr λένε πως οι δύο βουλευτές είχαν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό το 2007 , τα οποία μάλιστα φορολογήθηκαν κανονικά και το 2009 έφεραν όλα τα χρήματα τους σε ελληνικές τράπεζες.

Το ρεπορτάζ νωρτίτερα έλεγε πως ο γαλάζιος βουλευτής της Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας και ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ιωαννίδης είναι οι δύο από τους τρεις βουλευτές της ΝΔ που εντοπίστηκαν να έχουν βγάλει εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό.

Μάλιστα, υπάρχει και τρίτος βουλευτής της ΝΔ το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά φέρεται να βρίσκεται μαζί με αυτά των Κικίλια και Ιωαννίδη, στη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. Σύμφωνα με τον κατάλογο που προέκυψε από τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, οι συγκεκριμένοι τρεις έβγαλαν συνολικά 3,5 εκατ. ευρώ, σε τράπεζες του εξωτερικού.

Τα επίμαχα εμβάσματα των τριών βουλευτών εστάλησαν σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο του 2009-2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία, καθένας τους έβγαλε στο εξωτερικό ποσό που είναι λίγο πάνω από το ένα εκατ. ευρώ. Η αποκάλυψη έγινε από τη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, η οποία περιλαμβάνει 600 φορολογούμενους που διακίνησαν μεγάλα ποσά, χωρίς να τα έχουν δηλώσει στην εφορία.

Δείτε την αποκάλυψη του ΣΔΟΕ για το πόσα έβγαλαν οι Έλληνες στο εξωτερικό το 2008 – 2011.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.