Ολυμπιακός – Μαρινάκης: ποια η μεγαλειώδης κίνηση προς τη Kεφαλονιά και το μισό εκατομμύριο

Ποια είναι η μεγαλειώδης και πρωτόγνωρη δωρεά του Ολυμπιακού του Βαγγέλη Μαρινάκη προς το Δημόσιο για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς; Πώς συνεχίζει το φιλανθρωπικό του έργο ο Ολυμπιακός;

Πρωτοβουλία για την αναστήλωση των κατεστραμμένων από τους σεισμούς σχολείων της Κεφαλονιάς από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας ανέλαβε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και του εξεδήλωσε την πρόθεση της ΠΑΕ να συμβάλλει στην αναστήλωση τεσσάρων σχολείων με το ποσό των 500.000 ευρώ.

Την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ έκανε ο γενικός διευθυντής, Γιάννης Βρέντζος, στο πλαίσιο της παρουσίασης των μεταγραφικών αποκτημάτων του Ιανουαρίου.

«Είναι ένα έργο, που το κόστος του ανέρχεται σε τουλάχιστον 500.000 ευρώ, ώστε να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό στα σχολεία. Δεσμευόμαστε πως η οικογένεια του Ολυμπιακού θα είναι κοντά στο νησί με τη φυσική τους παρουσία και την ηθική τους συμπαράσταση», ήταν τα λόγια του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ.

Την εν λόγω κίνηση επισημοποίησε με δήλωσή του στη σελίδα της ΠΑΕ ο πρόεδρός της, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η δήλωση του κ. Μαρινάκη:
«Ο Ολυμπιακός είναι δίπλα στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς που δοκιμάζονται. Η αλληλεγγύη και η προσφορά είναι έννοιες στενά συνδεδεμένες με την ιστορία, τις αρχές και τις αξίες του συλλόγου μας. Είναι ανάγκη οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς να αισθανθούν ασφαλείς και να συνεχίσουν τα παιδιά τους απρόσκοπτα τις σπουδές τους.
Για αυτό το λόγο αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καλύψουμε το κόστος της ανακατασκευής των σχολείων που υπέστησαν ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς, προκειμένου γρήγορα και με ασφάλεια να επιστρέψουν οι μαθητές στα μαθήματά τους. Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει με πράξεις ότι είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων».

Ο υπουργός Παιδείας έκανε άμεσα δεκτή την προσφορά.

Η ΠΑΕ θα εκταμιεύσει άμεσα 500.000 ευρώ για την επισκευή σε τέσσερα σχολεία του νησιού που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τους δύο μεγάλους σεισμούς. Ολα αυτά έρχονται σε συνέχεια των φιλανθρωπικών δράσεων του Ολυμπιακού σε Κάλυμνο και Ψέριμο, νησιά που είχαν πληγεί πρόσφατα από πλημμύρες.

Διαβάστε πόσα ρίχτερ ταρακούνησαν πάλι την Κεφαλλονιά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.