Πρωταγωνιστές: σάλος από το μπλόκο δικαστή στην εκπομπή του Θεοδωράκη

Τι συμβαίνει με την εκπομπή Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη; Ποια η εμπλοκή δικαστή;

Σε πολιτικό επίπεδο έχουν φθάσει οι διαπραγματεύσεις για την προβολή ή μη της εκπομπής του Στάυρου Θεοδωράκη Πρωταγωνιστές, με θέμα το Φαρμακονήσι, ενώ στο σκηνικό προστίθεται και απόφαση δικαστή από την Κω, που ζητά την ανάκληση της εκπομπής με τη δικαιολογία της παρεμπόδισης της εν εξελίξει έρευνας.

Θέση στο ζήτημα έχουν πάρει ήδη τα πολιτικά κόμματα, με το ΠΑΣΟΚ να αναφέρει “Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευ.Βενιζέλος, έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της ανάγκης να ερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στο να χαθούν ανθρώπινες ζωές στο Φαρμακονήσι. Η δικαστική έρευνα πρέπει να είναι ταχύτατη και να μην αφήνει καμία σκιά. Η παρεμπόδιση του έργου του Σταύρου Θεοδωράκη και της εκπομπής Πρωταγωνιστές και ακόμη περισσότερο η απόπειρα προληπτικής λογοκρισίας δεν ταιριάζουν σε δημοκρατικά οργανωμένη πολιτεία. Η εκπομπή πρέπει να προβληθεί κανονικά».

Από πλευράς του ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε: «Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοσιογραφική έρευνα διεξάγεται ανεξάρτητα από τις ενέργειες του αρμόδιου δικαστή και είναι άσχετη προς την ανακριτική διαδικασία. Έχει αποδειχθεί επίσης ότι πολλές φορές η δημοσιογραφική έρευνα βοηθά στην αποκάλυψη της αλήθειας. Ως εκ τούτου, η σχετική πρωτοβουλία της ανακρίτριας της Κω με σκοπό την απαγόρευση της εκπομπής του Σ. Θεοδωράκη σχετικά με ό, τι συνέβη στο Φαρμακονήσι υπερβαίνει κατά τρόπο πρόδηλο τα καθήκοντά της και τις αρμοδιότητες που της έχουν ανατεθεί εκ του νόμου. Μια τέτοια απόφαση κινείται εμφανώς σε μια λογική προληπτικής λογοκρισίας η οποία απαγορεύεται ρητά από το σύνταγμα. Ελπίζω και εύχομαι να μην αποτελεί την απαρχή συγκάλυψης».

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής Πρωταγωνιστές Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως παρά τις δηλώσεις της δικαστού, ο ίδιος έχει συλλέξει μαρτυρίες για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, ενώ η εκπομπή θα προβληθεί κανονικά την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, καθώς βρίσκεται στη διαδικασία του μοντάζ.

Διαβάστε τι βρέθηκε από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.