Τρόικα: ολόκληρη η απόφαση για κόκκινα δάνεια και απολύσεις

Τι ετοιμάζει η Τρόικα για τα κόκκινα δάνεια και τις μαζικές απολύσεις; Ποιους αφορά;

Σε “πονοκέφαλο” έχει εξελιχθεί για την Τρόικα το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων αλλά και των απολύσεων από το δημόσιο.

Οι δανειστές και εκπρόσωποι της Τρόικα ζητούν την επαναφορά του ζητήματος των μαζικών απολύσεων, για το οποίο δε φαίνεται να κάνουν πίσω, ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση των ρυθμίσεων για τους πλειστηριασμούς, ως αποτέλεσμα της μη καταβολής των δόσεων για τα κόκκινα δάνεια.

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και οι επικεφαλής της Τρόικα, συζητούν και αναμένεται να εγκρίνουν τις ρυθμίσεις, που αφορούν στα κόκκινα δάνεια, γνωρίζοντας την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και την αδυναμία των πολιτών να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Ωστόσο, μέχρι να παρθεί οριστική απόφαση, τόσο για τα κόκκινα δάνεια όσο και για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, τα μέτωπα ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Τρόικα παραμένουν ανοικτά μέχρι την επόμενη συνεδρίαση, κατά την οποία θα διαπραγματευτούν το μεγάλο “αγκάθι” του “ελάχιστου αποδεκτού ορίου διαβίωσης”.

Βέβαια, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία έως και το τέλος του 2014 αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί για όσους πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλουν ένα μικρό ποσοστό επί του καθαρού τους εισοδήματος, προς κάλυψη των τρεχόντων δανείων.

Διαβάστε τι παραβιάζει η Τρόικα στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.