Υπουργείο Εσωτερικών: η κομπίνα με τις πλαστές ταυτότητες

Ποιοι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών εξέδιδαν πλαστές ταυτότητες;

Σε πέντε ανέρχονται οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών, μεταξύ των οποίων κι ένας Αλβανός υπήκοος, που κατηγορούνται για την έκδοση πλαστών ελληνικών ταυτοτήτων σε Αλβανούς υπηκόους.

Τη σπείρα των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία κατόπιν λεπτομερών ελέγχων, καθώς το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλές καταγγελίες περί χρηματισμού υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι εν λόγω υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών, χρηματίζονταν προκειμένου να επιταχύνουν τις διαδικασίες πολιτογράφησης των αλλοδαπών και να εκδίδουν πλαστές ταυτότητες.

Η χρηματική αμοιβή των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διαδικασία πολιτογράφησης ανερχόταν στα 200 ευρώ, ενώ για την έκδοση πλαστών ελληνικών δελτίων ταυτότητας το ποσό εκτοξευόταν στα 3.000 ευρώ και άνω.

Ωστόσο, φως στην υπόθεση έριξε ο εντοπισμός του Αλβανού υπηκόου, που εκτελούσε χρέη διαμεσολαβητή στην υπόθεση των πλαστών ταυτοτήτων, ο οποίος κατά την ομολογία του κατονόμασε τους άλλους τέσσερις εμπλεκόμενους (έναν άνδρα και 3 γυναίκες), που εργάζονταν στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο “βοηθός” των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών ισχυρίστηκε ότι το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2013, κατέβαλε σε αυτούς χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από 100 έως 200 ευρώ, για την ταχύτερη προώθηση ή και έκδοση συγκεκριμένων φακέλων – αιτήσεων πολιτογράφησης αλλοδαπών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 αποδεικτικά κατάθεσης δικαιολογητικών υπηκόων Αλβανίας, για τη χορήγηση πλαστών ταυτοτήτων.

Οι συνολικά πέντε κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν καθώς παρήλθε το όριο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε τι συμβαίνει με το κύκλωμα πλαστών διπλωμάτων οδήγησης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.