Δημοσκόπηση Kappa Research: έκπληξη σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, φωτιά Το Ποτάμι

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση φωτιά της Kappa Research για της Δημοτικές εκλογές 2014 και τις Ευρωεκλογές 2014;

Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό, λόγω της διαφαινόμενης μάχης «στήθος με στήθος» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Kappa Research για την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

Η εικόνα παραμένει ασαφής δύο μήνες πριν τις Ευρωεκλογές 2014 και τις Δημοτικές εκλογές 2014.

Tο θρίλερ επεκτείνεται και στα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν τους «αυτοδιοικητικούς θώκους». Τα ονόματα του Μπουτάρη, του Καμίνη, του Σγουρού και του Τζιτζικώστα, φιγουράρουν μπροστά στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων για τις μεγάλες πόλεις. Εκπληξη προκαλεί οτι ο νυν δήμαρχος της Θεσσαλονίκης φάινετια να κάνει «περίπατο» κερδίζοντας όλους τους αντιπάλους στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Η δημοσκόπηση δίνει για τις Ευρωεκλογές 2014 προβάδισμα στην Αττική στον ΣΥΡΙΖΑ (προηγείται με 2,5 μονάδες) αλλά στην Κεντρική Μακεδονία στη ΝΔ (προηγείται με 3,9 μονάδες). Στο ίδιο γκάλοπ καταγράφεται και η δυναμική των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων σε Αττική-Κεντρική Μακεδονία και Αθήνα-Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα.
Η δύναμη του «Ποταμιού».

Πέμπτη δύναμη στην Αττική και Τρίτη στην Κεντρική Μακεδονία είναι το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, διατηρώντας μια σαφή δύναμη στις δημοσκοπήσεις που άρχισαν αμέσως μετά την ανακοίνωση του κόμματος. Το 5,7% που καταγράφει η δημοσκόπηση, θα έχει σαφώς ανοδική πορεία στην κάλπη με την αναγωγική των ψήφων των αναποφάσιστων, που αναμένεται να δώσουν και τον νικητή των εκλογών.

Αναλυτικά, η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές στην Αττική (Α-Β Αθηνών, Α-Β Πειραιά και υπόλοιπο Αττικής) διαμορφώνεται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 20,1%
ΝΔ με 17,6%
Χρυσή Αυγή 7,2%
ΚΚΕ 6,3%
ΠΟΤΑΜΙ με 5,9%
ΠΑΣΟΚ με 4%
ΑΝΕΛ με 3,5%
ΔΗΜΑΡ 2,2%.

Πάντως, στην Κεντρική Μακεδονία (Α-Β Θεσσαλονίκης, Σέρρες, Κιλκίς, Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία) το κυβερνών κόμμα προηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 3,9 μονάδες. Συγκεκριμένα, η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές 2014 στην Κεντρική Μακεδονία έχει ως εξής:
ΝΔ 21,3%
ΣΥΡΙΖΑ 17,4%9
Το Ποτάμι 8,1%
Χρυσή Αυγή 6,9%
ΚΚΕ 5,4%
ΠΑΣΟΚ 4,2%
ΑΝΕΛ 3,2%
ΔΗΜΑΡ 1,9%.

Δημοσκοπήσεις Δήμος Θεσσαλονίκης

Εντυπωσιακό είναι το προβάδισμα του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, που φτάνει το 42,3%. Ακολουθεί, με 20 μονάδες πιο κάτω ο Σταύρος Καλαφάτης από τη ΝΔ που συγκεντρώνει 22,7% και τρίτος έρχεται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ με 9,2%. Στο δεύτερο γύρο ο Γιάννης Μπουτάρης κερδίζει με πολύ μεγάλη διαφορά όλους τους αντιπάλους του.

Δημοσκοπήσεις Περιφέρεια Αττικής

Όσον αφορά στην περιφέρεια Αττικής, στον πρώτο γύρο ο Γιάννης Σγουρός παίρνει 23,9% και ακολουθούν η Ρένα Δούρου με 18,6% και ο Γιώργος Κουμουτσάκος με 12,2%.
Στο δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αν ο κ. Σγουρός αναμετρηθεί με τη Ρένα Δούρου, τότε θα επικρατήσει με ποσοστό 41%. Αν αναμετρηθεί με τον Κουμουτσάκο τότε θα κερδίσει με 42,5%.
Σε περίπτωση που αναμετρηθούν η Ρένα Δούρου με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 38,7%.

Δημοσκοπήσεις Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην Κεντρική Μακεδονία, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έρχεται πρώτος με 23,8%, ενώ ο Γιάννης Ιωαννίδης έρχεται δεύτερος με 18,5%. Τρίτος είναι ο Μάρκος Μπόλαρης που στηρίζεται από τη ΔΗΜΑΡ, συγκεντρώνοντας το 10,6%, ενώ τέταρτη η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου με 9,4%.
Στον δεύτερο γύρο ο κ. Τζιτζικώστας φαίνεται να κερδίζει όλους τους υποψηφίους. Αν, ωστόσο, στο δεύτερο γύρο βρεθούν αντιμέτωποι ο Γιάννης Ιωαννίδης με τον κ. Μπόλαρη ή την κ. Χαραλμπίδου, τη μάχη φαίνεται να κερδίζει ο υποψήφιος της ΝΔ.

Δημοσκοπήσεις Δήμος Αθηναίων
Στην Αθήνα, ο Γιώργος Καμίνης συγκεντρώνει το 25,8% και ακολουθούν οι Άρης Σπηλιωτόπουλος με 14,5%, Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 14,3%, Ηλίας Κασιδιάρης με 11,6% και Νικήτας Κακλαμάνης με 9,7%. Στο δεύτερο γύρο ο κ. Καμίνης με βάση τη δημοσκόπηση κερδίζει όλους τους αντιπάλους του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για Ευροεκλογές-Δημοτικές εκλογές 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.