Δωρεάν Ίντερνετ: πότε και σε ποιους δήμους υλοποιείται η “υπόσχεση” Σαμαρά

Πότε ξεκινά η πανελλαδική “διανομή” και ποιούς δήμους αφορά το δωρεάν wifi ίντερνετ;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή της Κυριακής, ξεκινά μέσα στο επόμενο δεκαήμερο το σχέδιο για την ανάπτυξη πανελλαδικού δικτύου ασύρματης δωρεάν πρόσβασης στο ίντερνετ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το σχέδιο για δωρεάν wifi ίντερνετ αναμένεται να δοθεί άμεσα στη δημόσια διαβούλευση από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, αποσκοπώντας στην υλοποίηση του “οράματος” του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών Μανέλαος Δασκαλάκης, μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής, δήλωσε πως στόχος είναι να ενεργοποιηθεί το εν λόγω σχέδιο μέχρι το Πάσχα, ενώ επεσήμανε πως τα σημεία πρόσβασης και ύπαρξης δωρεάν wifi ίντερνετ ανά την επικράτεια θα φθάσουν τα 5.000 και η τελική επιλογή θα γίνει με πληθυσμιακά κριτήρια.

Σε σχετική επιστολή ζητήθηκε από τους Δήμους να καταγράψουν τα σημεία στα οποία παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού, στην οποία απάντησαν σχεδόν 303 Δήμοι.

Στη λίστα των δήμων, που δεν απάντησαν στην πρόσκληση συμπεριλαμβάνεται και ο δήμος Αθηναίων, ο οποίος έχει ετοιμάσει δικό του σχέδιο για την παροχή δωρεάν wifi ίντερνετ στην πόλη.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών, στους δήμους με πληθυσμό άνω των 150.000 κατοίκων θα εγκατασταθούν από 20 σημεία πρόσβασης, σε εκείνους με πληθυσμό από 100.000 έως 150.000 κατοίκους θα εγκατασταθούν 16 σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο ίντερνετ, ενώ σε δήμους με πληθυσμός έως 10.000 κατοίκους θα υπάρξουν 7 σημεία.

Τέλος, μέσα στο σχέδιο παροχής δωρεάν wifi ίντερνετ αναμένεται να συμπεριληφθούν λιμάνια και αρχαιολογικοί χώροι.

Διαβάστε πότε ξεκινά δωρεάν ασύρματο ίντερνετ στο Μετρό της Αθήνας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.