Νέες προσλήψεις στην ΕΛΣΤΑΤ: ποιες οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά

Ποιές οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για τις προσλήψεις στην ΕΛΣΤΑΤ;

Ξεκίνησαν σήμερα, 5 Μαρτίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις προσλήψεις συνεργατών στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 5 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσληψη συνεργατών είναι η ένταξη των ενδιαφερομένων στο Μητρώο, που τηρείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, σύμφωνα με το άρθρο 7 του κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισης της ΕΛΣΤΑΤ, το οποίο έχει ισχύ για 8 μήνες, από το Μάιο έως και το Δεκέμβριο 2014.

Ωστόσο, δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για τις προσλήψεις στην ΕΛΣΤΑΤ έχουν μόνον ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι είναι απόφοιτοι Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου και έχουν ηλικία από 21-69 χρόνων.

Βασική προϋπόθεση για τις προσλήψεις στην ΕΛΣΤΑΤ είναι η υγεία, η φυσική καταλληλότητα και η γνώση της ελληνικής γλώσσας, για την καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες των ερευνών.

Μετά τον έλεγχο των αιτήσεων, οι προσληφθέντες στην ΕΛΣΤΑΤ, πρόκειται να αναλάβουν την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά, τα οποία θα συλλεχθούν κυρίως μέσω συνεντεύξεων στους χώρους των συνεντευξιαζόμενων, ενώ πρόκειται να συμμετάσχουν σε μη αμειβόμενα σεμινάρια για την κατάλληλη επιμόρφωσή τους.

Διαβάστε ποιες οι 50.000 θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.