Φαρμακοποιοί: πότε ξεκινούν τις απεργίες και για πόσο

Πότε ξεκινούν οι απεργίες των φαρμακοποιών; Πόσο πρόκειται να διαρκέσουν;

Σε 48ωρες απεργίες προχωρούν οι φαρμακοποιοί της χώρας, απαντώντας στην επιμονή της τρόικα για απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.

Οι απεργίες των φαρμακοποιών αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 10 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 11 Μαρτίου, ύστερα από απόφαση, που πάρθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η οποία αναφέρει «Η 48ωρη απεργία είναι η αρχή έντονης αντίδρασης και αντίστασης των φαρμακοποιών στις πιέσεις της τρόικας και όλων όσοι απαιτούν την διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης».

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεοδοσιάδης θεώρησε “ύποπτη” την έκθεση του ΟΟΣΑ, που αφορά στη φαρμακευτική περίθαλψη καθώς, όπως ανέφερε “βλάπτει τη δημόσια υγεία και την ελληνική κοινωνία. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι ανταγωνισμός και Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες. Η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν μπορεί να είναι “ευαγγέλιο” για την κυβέρνηση ούτε ένα νέο μνημόνιο-προϊόν, προκατασκευασμένο κατ’ εντολή των μεγάλων συμφερόντων, τα οποία προφανώς εξυπηρετεί».

Ωσόσο, μετά τη λήξη της 48ωρης απεργίας οι φαρμακοποιοί θα συνεδριάσουν για να αποφασιστεί νέα ενδεχόμενη κινητοποίηση.

Διαβάστε πόσο κοστίζει η συνταγή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.