ΙΚΑ: προ των πυλών οι νέες ρυθμίσεις για τους οφειλέτες

Πότε αναμένεται να υπάρξουν νέες ρυθμίσεις για τους οφειλέτες του ΙΚΑ;

Την ανάγκη για νέες ρυθμίσεις ή και αλλαγή των ήδη υπάρχοντων όρων ρύθμισης, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του το προϋπολογισμένο έλλειμμα του ΙΚΑ φθάνει τα 800.000.000 ευρώ, ενώ τόνισε πως από τις συνολικά 320.000 επιχειρήσεις μόνον οι 50.000 έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Μιλώντας στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο” ο Γιώργος Κυριακόπουλος δήλωσε πως “Είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να κάνει μια διαπραγμάτευση με την τρόικα για αλλαγή των όρων ρύθμισης των οφειλών, καθώς η κατάσταση για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι δύσκολη”.

Ωστόσο, από την πλευρά της η Ομοσπονδία των Εργαζόμενων στο ΙΚΑ απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναφέροντας «Είναι ανάγκη σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να επανεξετασθεί το καθεστώς των ρυθμίσεων, προκειμένου, και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας να ενισχυθεί με αναγκαίους πόρους για την βιωσιμότητα του, αλλά και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον για τους επιχειρηματίες, που με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν έχουν ενταχθεί στην υπάρχουσα ρύθμιση, λόγω αδυναμίας παρακολούθησης των σκληρών όρων της. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την αύξηση είσπραξης των καθυστερούμενων οφειλών το 2013, κατά 30% σε σχέση με το 2010, παρά το μικρό εύρος των ενταχθέντων (68.000 περίπου), σε σχέση με το συνολο των οφειλετών 355.000 περίπου”.

Διαβάστε ποιες οι 3 νέες ρυθμίσεις δανείων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.