Νέος μηχανισμός θεραπείας του καρκίνου «ανατινάζει» τα καρκινικά κύτταρα

Ποιος ο νέος μηχανισμός, που μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο;

Σε νέα ανακάλυψη για τη θεραπεία του καρκίνου, φαίνεται πως προχώρησαν Σουηδοί επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν πως βρήκαν μηχανισμό καταπολέμησής του, ο οποίος ανατινάζει τα καρκινικά κύτταρα.

Οι Σουηδοί επιστήμονες του ιατρικού πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης και του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογίας των ιστών Πάτρικ Έρνφορς του Τμήματος Ιατρικής Βιοχημείας και Βιοφυσικής, προέβησαν στη δημοσίευση του νέου μηχανισμού θεραπείας του καρκίνου, σε περιοδικό βιολογίας, σύμφωνα με το οποίο φαίνεται πως ανακάλυψαν την ουσία Vacquinol-1, που “αναγκάζει” τα κύτταρα του πολύμορφου γλοιοβλαστώματος, του πιο κοινού εγκεφαλικού όγκου, να καταστρέφονται εκ των έσω.

Το πείραμα, που έγινε για διάστημα πέντε ημερών σε ποντίκα με γλοιοβάστωμα, η ανάπτυξη του όγκου ανεστάλη και η ζωή των πειραματόζωων παρατάθηκε, ενώ η εναλλακτική αυτή μέθοδος θεραπείας του καρκίνου φαίνεται πως διπλασσιάζει το προσδόκιμο ζωής, καθώς όπως δήλωσαν οι επιστήμονες “Η Vacquinol-1 ωθεί τα καρκινικά κύτταρα να απορροφούν με ανεξέλεγκτο τρόπο από το εξωτερικό περιβάλλον τους διάφορες ουσίες στο εσωτερικό τους, ώσπου όταν πια «παραγεμίσουν», τελικά «σκάνε», οι εξωτερικές κυτταρικές μεμβράνες τους καταρρέουν και τα ίδια αυτο-καταστρέφονται πλήρως”.

Ωστόσο, συνέχισαν λέγοντας πως “Πρόκειται για ένα τελείως νέο μηχανισμό θεραπείας του καρκίνου. Ένα πιθανό φάρμακο με βάση αυτή τη νέα μέθοδο θα επιτίθετο στο γλοιοβλάστωμα με τελείως διαφορετικό τρόπο. Η ίδια τεχνική θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική και για άλλα είδη καρκίνου, κάτι που ακόμη δεν έχουμε μελετήσει».

Διαβάστε ποιες οι 11 τροφές κατά του καρκίνου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.