Κωστής Παπαγιώργης: πώς πέθανε ο γνωστός συγγραφέας. Βιογραφικό

Πώς απεβίωσε ο γνωστός δοκιμιογράφος, Κωστής Παπαγιώργης; Ποια περιπέτεια πέρασε με την υγεία του;

Έχασε στις 21 Μαρτίου, τη δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, ο γνωστός συγγραφέας, Κωστής Παπαγιώργης, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 67 χρόνων, ενώ η κηδεία του πρόκειται να γίνει τη Δευτέρα στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Ο Κωστής Παπαγιώργης γεννήθηκε το 1947 στο Νεοχώρι Υπάτης του νομού Φθιώτιδας, όπου υπηρετούσε ο πατέρας του ως δάσκαλος και ήταν παντρεμένος με τη Ράνια Σταθοπούλου. Το 1966 μετέβη στη Θεσσαλονίκη για σπουδές νομικής και παρέμεινε εκεί για ένα χρόνο, ενώ αργότερα εγκαταστάθηκε στο Παρίσι για σπουδές φιλοσοφίας και παρέμεινε εκεί ως το 1975.

Από τη στιγμή, που επέστρεψε στην Αθήνα, ο Κωστής Παπαγιώργης επιδόθηκε στη μετάφραση φιλοσοφικών έργων αλλά και τη συγγραφή δοκιμιακών κειμένων όπως και βιβλίων, ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με εφημερίδες και περιοδικά ως κριτικός λογοτεχνικών έργων.

Ο Κωστής Παπαγιώργης, το 2002 τιμήθηκε με το κρατικό λογοτεχνικό βραβείο μαρτυρίας – χρονικού για τον “Κανέλλο Δεληγιάννη”, ενώ όπως είχε αναφέρει για τα έργα του “Όλα τα κειμενάκια που έχω κάνει έχουν πίσω τους ένα τράνταγμα – θάνατο, ζήλια, μισανθρωπιά, αλκοόλ… Σαν να τρως ένα χαστούκι και να λες: Τώρα, με βάση τον πόνο, να προλάβω να γράψω…”.

Διαβάστε πώς πέθανε η Μαρία Μπεμπελάκη από το Νησί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.