ΟΑΕΕ: ποιοι ασφαλισμένοι δικαιούνται επίδομα ανεργίας

Ποιοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δικαιούνται επίδομα ανεργίας;

Υπουργική απόφαση με τους όρους χορήγησης επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΕ, υπεγράφη από την πρόεδρο του Οργανισμού, Γεωργία Κωτίδου.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΕ, δικαιούνται αρκετά περισσότεροι ασφαλισμένοι, καθώς όπως δήλωσε ο Υπουργός “Επεκτείνεται η καταβολή του βοηθήματος ανεργίας και σε εκείνους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους και έχουν ρυθμίσει τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία, είναι δε ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης”.

Τονίζεται, πως δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι, ασφαλισμένοι σε ΟΑΕΕ, ΕΤΑΟ-ΜΜΕ, οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν προβεί σε διακοπή του επαγγέλματός τους, δεν απασχολούνται και δεν λαμβάνουν σύνταξη από φορέα κύριας ασφάλισης.

Ωστόσο, κύρια προϋπόθεση για τη λήψη επιδόματος ανεργίας είναι οι δικαιούχοι να έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ.

Διαβάστε ποιες οι 3 αλλαγές στην ασφάλιση και τις εισφορές του ΟΑΕΕ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.